Poppodium 013 gaat verspilling tegen met hardcups en donaties

review: Twenty One Pilots - 16/02 - 013 Twenty One Pilots
Poppodium 013 gaat verspilling tegen met hardcups en donaties
Door sjoertb op 25 mei 2022 - 13:41 013 is het poppodium van Tilburg en één van de grootste van Nederland. Er is besloten om afscheid te nemen van softcups en botteld water en over te stappen op herbuikbare hardcups en gefilterd kraanwater. Daarmee wordt er jaarlijks 27.860 kilo plastic bespaart. Het Tilburgse podium wil niet alleen zelf grote stappen in het kader van duurzaamheid zetten, maar ook wereldwijd impact hebben. Door samenwerkingen met goede doelen kunnen bezoekers voortaan bijdragen aan water- en voedselprojecten van over de hele wereld. Het motto luidt: “Het is Genoeg Ge-waste”.

UN World Food Programme is één van de goede doelen. Zij verzorgen elders in de wereld schoolmaaltijden die broodnodige voeding bieden aan kinderen in ontwikkelingslanden en hen tegelijkertijd stimuleert naar school te gaan.

Een bezoeker bestelt in 013 voortaan niet meer één glas, maar 300 liter water. Het verschil in inkoopprijs wordt namelijk gedoneerd aan Made Blue. Zij kunnen voor ieder verkocht glas water, 300 liter schoon drinkwater beschikbaar maken op plekken waar dit schaars is, zoals in Tanzania en Vietnam.

Frens Frijns, directeur-bestuurder 013: “Goed zorgen voor de mensen die we mogen ontvangen, staat bij 013 op de eerste plaats. En daar hoort voor ons ook bij: aandacht hebben voor de wereld om ons heen. Dat we nu onze ecologische voetafdruk verder verkleinen is fijn én noodzakelijk, maar dat vraagt ook iets van onze bezoekers. Dat we samen de kwaliteit verbeteren en tegelijkertijd zorgen voor een betere wereld, is geweldig en uniek in Nederland. De eerste testen wezen uit dat ruim 90% van de bezoekers de hardcup doneert. Dat zegt veel over de bereidwilligheid die ontstaat als je bezoekers meeneemt in je overwegingen.”

Meer projecten in het kader van verduurzaming volgen en er is een documentaire in de maak over de transitie die 013 doorgemaakt.

Foto: Twenty One Pilots in 013 door Erik Luyten


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefTy Segall

MEATBODIES ALS SUPPORTACT VOOR TY SEGALLOp woensdag 17 augustus speelt Ty Segall & Freedom Band op het strand...

girl in red

GIRL IN RED VOLGEND JAAR NAAR AFAS LIVE Noorse indie pop singer-songwriter Girl in Red geeft op 5 april 2023 een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.