Carnaval vieren? Deze Brabantse steden zijn in 2022 de place to be.

Publiek Pexels
Carnaval vieren? Deze Brabantse steden zijn in 2022 de place to be.
Door RobZ op 21 januari 2022 - 11:05 Of het doorgaat, is nog maar de vraag. Toch kijken we er stiekem al naar uit, het feest der feesten, carnaval! Er is niets mis met een beetje voorpret, toch? Weet jij al in welke Brabantse stad jij de volgende editie carnaval gaat vieren? En wat trek je volgend carnavalsseizoen eigenlijk aan: wat zijn de trends? Wij helpen je op weg!

Brabantse carnavalssteden die de moeite waard zijn
Den Bosch (Oeteldonk) - Tijdens carnaval wordt de stad Den Bosch omgetoverd tot het dorp Oeteldonk. Wist jij dat het feest hier al 550 jaar lang groots wordt gevierd? Zeker de moeite waard dus om te bezoeken tijdens carnaval. Wat kan je verwachten: De Grote Optocht (hét hoogtepunt van Oeteldonk), veel bier en uiteraard de allerleukste carnavalsartiesten!

Breda (Kielegat) - Een ‘beginner’ op het gebied van carnaval of een doorgewinterde vierder. Welk type feestganger je ook bent, het Kielegat is altijd een goed idee. Tijdens carnaval is er namelijk genoeg te doen in Breda. De festiviteiten worden afgetrapt met een grote optocht. Aansluitend begint het grootse feest op de Grote Markt op zaterdag. Ook voor de kinderen is hier genoeg te doen. Zo is er als vanouds op zondag voor de kleintjes ‘de brakkensliert’ door de hele binnenstad. Eigenlijk kun je in ieder café wel terecht voor een goed carnavalsfeestje. Het motto van deze editie is niet voor niets “Me Doen'ut Deez'jaor Dubbel”. Maar of het in 2022 een carnaval zoals vanouds is, blijft momenteel onzeker.

Carnavalskleding: dit zijn de trends van 2022
Veel mensen zijn al op zoek naar carnavalskleding, een leuke manier om je écht voor te bereiden op het feest. De populairste carnavalskleding voor dames en heren is in 2022 gebaseerd op de Netflix-hit Squid Game. In deze Koreaanse serie worden rode en blauw-groene trainingspakken gedragen. Veel carnavalsvierders zullen hun outfits hierop baseren.

Bij het kopen van carnavalskleding kiezen dit jaar ook veel mensen voor foute disco kleding. Deze outfits kunnen niet gek genoeg: van classy wit tot aqua blauw of zelfs zilver. Een leuke bonus: in dit kostuum kun je enorm lekker dansen! Mogelijk is deze trend gebaseerd op de terugkeer van de immens populaire band ABBA.

Hopelijk hebben we je een beetje op weg geholpen om zo je zo goed mogelijk voor te bereiden op carnaval. Al is het natuurlijk nog even afwachten of het zoals vanouds gaat zijn in 2022.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefStromae

EXTRA CONCERT VAN STROMAE IN ZIGGO DOMEAfgelopen week werd bekend dat Stromae op 14 april 2023(!) een concert geeft...

Melkweg nieuwe logo

MELKWEG HEROPENT VANAF ZATERDAG DE DEUREN, ALS... ''We hebben groot nieuws! Na twee jaar concerten verplaatsen gooien we het...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.