Baroness en Kvelertak co-headlinen concert in Doornroosje

review: Kvelertak + Skeletonwitch - 9/12 - Dynamo Kvelertak
Baroness en Kvelertak co-headlinen concert in Doornroosje
Door melissavkoldam op 27 oktober 2021 - 14:10 Baroness staat bekend om hun zeer eigen van mix stoner, sludge, 70s hardrock die op een fantastische wijze bij elkaar komt. De Noorse band Kvelertak speelt een brutale mix van black metal en rock n’ roll, waarbij live de pannen van het dak gespeeld worden.

En je kan ze allebei live zien, want op 31 mei geven ze een concert in Nijmegen. Kaarten kosten €27,50 en gaan aanstaande vrijdag om 10:00 in de verkoop. Via deze link koop je een kaartje voor Baroness en Kvelertak in Doornroosje.

Na een zwaar tourbusongeluk in 2012 hielden de originele drummer en bassist van Baroness het voor gezien, maar ze hebben met de nieuwe ritmesectie de lijn voortgezet. Op de albums ‘Purple’ en ‘Gold & Grey’ wordt dan ook alle ellende en frustatie van zich afgeschreven. Loeizware riffs worden afgewisseld met akoestisch getokkel, glamrock akkoorden, complexe en technische loopjes, thrashende metal en mooie zanglijnen. Dit resulteert in één van de meest progressieve, originele en moderne metal en rock geluiden van de afgelopen jaren.

Het sextet Kvelertak debuteerde tien jaar geleden en laat sindsdien een spoor vernieling achter, dankzij songs als ‘Mjød’, ‘Kvelertak’ en ‘1985’. Dat bleef niet onopgemerkt, want ze werden in 2017 door niemand minder dan Metallica uitgenodigd om aan te sluiten voor een grootse Europese tour. De band openende avond na avond grote arena’s en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Het heeft geresulteerd in een dijk van een nieuwe plaat, ‘Splid’, met singles ‘Bråtebrann’ en ‘Crack of Doom’.

Bestel tickets Baroness / Kvelertak in Doornroosje
Tickets Baroness / Kvelertak
di 31 mei
Doornroosje, Nijmegen
€ 27,50
Bastille

BASTILLE ONDERWEG NAAR VORST NATIONAAL EN ZIGGO DOMEDe Britse band Bastille kondigt een nieuwe Europese tournee aan rond hun...

Paradiso logo nieuw

RUFUS WAINWRIGHT OP TOUR DOOR BELGIË EN NEDERLAND De Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright is een van de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.