Golden Earring gitarist George Kooymans heeft ALS en kan niet meer optreden

George Kooymans - Golden Earring
Golden Earring gitarist George Kooymans heeft ALS en kan niet meer optreden
Door RobZ op 05 februari 2021 - 15:17 Vandaag werd bekend dat Golden Earring gitarist George Kooymans ernstig ziek is. Bij het AD reageert hij op het verdrietige nieuws. Tegen het AD zegt hij: "We hadden te zijner tijd zelf iets naar buiten willen brengen, maar het ligt inmiddels op straat. Ernstig ziek, werd geschreven en dan speculeren mensen over wat er aan de hand is. Ik ben inderdaad ziek, ik heb ALS. Het is een heel naar bericht en ik ben niet echt in de stemming om daar verder veel over te zeggen. Ik sta onder behandeling in het universitair ziekenhuis in Leuven. That’s it.". Hij verwacht niet dat hij in de toekomst nog zal kunnen optreden.

ALS is een zeldzame spierziekte die in Nederland bij 1500 mensen gediagnosticeerd is. Een effectieve behandeling is er nog niet. Bij ALS-patiënten neemt de kracht in steeds meer spieren af, uiteindelijk raken ook de ademhalingsspieren verlamd. Voetballer Fernando Ricksen had ook ALS. Hij overleed in 2019 na zes jaar aan de gevolgen van de ziekte.

Naast met Golden Earring trad George Kooymans ook samen op met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten onder de naam Vreemde Kostgangers. Vreemde Kostgangers heeft nog een theatertour in de planning staan. Ook met Golden Earring staan er nog een aantal optredens in de planning. Het is nog onbekend wat hiermee gaat gebeuren.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Een Rondje Hazes news

RACHEL HAZES KOMT MET HOLLAND ZINGT HAZES...Rachel Hazes, de weduwe van André, komt in tijden van corona met een Holland...

Effenaar_logo news

VERWOESTE PIANO VERVANGEN: ONLINE CONCERT OP... Vorige week werd de stationspiano op Eindhoven Centraal ernstig toegetakeld...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.