Melkweg brengt boek uit ter ere van 50-jarig jubileum

review: The Living End - 11/06 - Melkweg The Living End
Melkweg brengt boek uit ter ere van 50-jarig jubileum
Door JenitaPostma op 16 december 2020 - 13:36 De Melkweg opende in juli 1970 haar deuren in een oude melkfabriek en is na 50 jaar niet meer weg te denken uit het Amsterdamse culturele landschap. Het huidige jaar en daarmee de viering van het gouden jubileum, is vanwege de coronacrisis anders verlopen dan gepland, maar wordt nu alsnog feestelijk afgesloten met de lancering van de kleurrijke publicatie van 'Melkweg 50 Lichtjaren'.

In het 50 jaar bestaan van de Melkweg is er een groot archief opgebouwd met veel momenten uit het verleden van het podium. Gecombineerd met essays van onder meer Alexander Hiskemuller, Aron Friedman, David Kleijwegt, Fenne Saedt, John van Luyn, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Saul van Stapele, vormt dit materiaal de basis van een bijzonder boek over verschillende thema's die al vijf decennia de Melkweg bepalen. Met hoofdstukken over onder meer hip hop, dans, cinema, heavy en vrije ruimte. Aangevuld met bijdragen van beeldmakers en interviews met bezoekers wordt het uitgegeven in zowel het Nederlands als Engels. De kosten van het boek bedraagt 29,95 euro.

De verwachte verschijningsdatum van 'Melkweg 50 Lichtjaren' is februari 2021, maar het is nu al mogelijk om het via een pre-order te bestellen via de webshop van de Melkweg Wordt een bestelling nog in het huidige jubileumjaar geplaatst, dan zal als dank de naam van de koper vermeld worden in het boek. Hiernaast is het mogelijk om de uitgave te bestellen in combinatie met bijvoorbeeld een fotoprint of een zelf in te vullen ruimte in het boek. Op deze manier helpen kopers met een kleine financiële bijdrage bij de totstandkoming van het boek. Na verschijnen zal het boek ook verkrijgbaar zijn bij verschillende (online) winkels en aan de kassa van de Melkweg.

Foto: The Living End, 11/6/2017 - door Arend Jan HermsenCult of Luna news

CULT OF LUNA KOMT EXCLUSIEF NAAR HEDON VOOR EEN... Op vrijdag 15 oktober 2021 komt Cult of Luna exclusief naar Hedon in...

Evergrey

EVERGREY KOMT NAAR DYNAMO IN EINDHOVEN De metalband Evergrey komt naar Dynamo in Eindhoven. Samen met de bands...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.