VNPF: eerder toegang tot festival of concert na vaccinatie reële mogelijkheid

Corona opstelling NAAZ Rotterdam
VNPF: eerder toegang tot festival of concert na vaccinatie reële mogelijkheid
Door RobZ op 14 november 2020 - 17:59 De VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals) ziet wel wat in een toegangsbewijs voor een concert of festival exclusief voor mensen die zich tegen corona hebben laten vaccineren. Dit zegt VNPF-directeur Berend Schans tegen Trouw.

Onlangs opperde Ticketmaster ook al een dergelijk plan. Dit werd later wel nadrukkelijk genuanceerd toen hier een hoop kritiek op kwam. Minister de Jonge liet in de media ook al weten dat hij zich kon voorstellen dat gevaccineerde mensen sneller meer dingen zouden mogen.

VNPF-directeur Schans: "Als het coronavaccin straks breed beschikbaar is in Nederland, moeten festivals en poppodia onderscheid kunnen maken tussen wie gevaccineerd is tegen corona, en wie niet." Schans denkt dat door dit soort maatregelen festivals weer plaats kunnen vinden en poppodia weer op volle capaciteit kunnen draaien. De VNPF snapt dat het een lastige discussie is, maar er moet volgens de organisatie over gepraat worden om festivals en podia een levensvatbare toekomst te geven.

"Voor het overleven van onze organisaties is het cruciaal dat er weer wat meer kan", zegt hij. De vereniging van poppodia en festivals kan het zich voorstellen dat mensen met een bewijs van vaccinatie eerder toegang krijgen tot concerten en festivals.

Ook uit de evenementenbranche zelf komen dit soort geluiden. Al onderzoeken de directeuren van Ahoy en RAI ook nadrukkelijk de corona-sneltest. Iedereen benadrukt vanzelfsprekend wel dat vaccineren vrijwillig moet blijven.

Het is overigens nu nog de vraag of het juridisch mogelijk is om onderscheid te maken tussen gevaccineerden en niet gevaccineerden. Volgens Universitair hoofddocent rechtsfilosofie Roland Pierik in Trouw moet de rechter hier uiteindelijk uitspraken over doen. "Het kan dat een rechter het belang voor de bevolking om terug naar normaal te kunnen zwaar meeweegt. Net als het belang dat niet nog meer bedrijven omvallen."


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMeis

MEIS KOMT MET EEN NIEUWE EP EN RELEASESHOWS NAAR DE...Zangeres Meis komt met het nieuws dat haar EP uitkomt op 29 januari, om dat...

tickets

TICKETMASTER NUANCEERT PLANNEN OM NEGATIEVE... Gisteren berichtten wij over het plan van Ticketmaster om een vaccinatie of...

REACTIES

geen avatar
vr 20 nov 2020 01:02

eatsleeprave.. Edit door moderator: dit slaat weer nergens op.

 -3

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.