Nachtclub De School in Amsterdam moet de deuren sluiten vanwege gevolgen coronavirus

De School
Nachtclub De School in Amsterdam moet de deuren sluiten vanwege gevolgen coronavirus
Door RobZ op 28 juli 2020 - 17:15 Eigenaren van de Amsterdamse nachtclub de School, Ernst Mertens (32) en Jochem Wertheimer (36), hebben besloten hun nachtclub per direct te sluiten. Op een bijeenkomst lichtten ze hun ongeveer honderd personeelsleden hierover in. De helft van het personeel zal worden ontslagen. De andere helft wordt ingezet in de Gym en het restaurant van de School, die wel nog open zullen blijven.

Financieel is het volgens de directeuren niet langer haalbaar de deuren van de club open te houden. Sinds het begin van de coronacrisis draait de School namelijk geen omzet meer. Er is geprobeerd een huurkorting te bedingen bij de gemeente Amsterdam, maar deze kwam de club niet tegemoet. Recent kwam de School in opspraak in het antiracismedebat, maar volgens eigenaar Jochem Wertheimer heeft de sluiting hier niets mee te maken.

Wertheimer: "Dat we een mikpunt werden in het antiracismedebat verandert niets de perspectief van de club. De coronabesmettingen in Nederland nemen alleen maar toe. We hoopten dat we verder konden, maar deze sluiting is onvermijdelijk". Als de nachtclub niet gesloten zou worden, dan zou het gehele bedrijf in de problemen kunnen komen. De School is de eerste nachtclub die sneuvelt door het coronavirus. De club staat, ook internationaal, hoog aangeschreven.vnpf

VNPF-ONDERZOEK BEREKENT 9,8 MILJOEN VERLIES VOOR...Het VNPF heeft onderzoek laten doen naar de door de coronacrisis gederfde...

Corona virus1

STRENGERE CORONAMAATREGELEN ZOALS AVONDKLOK EN... Het gaat niet goed met het aantal corona-infecties in België. De Nationale...

REACTIES

geen avatar
do 30 jul 2020 01:07

eatsleeprave.. Jaja de ex doorbitch deed ze de das om, ze waren nog niet links genoeg en te wit....

 0
Avatar QuintMidas
do 30 jul 2020 19:05

QuintMidas eatsleepraverepeat schreef:
Jaja de ex doorbitch deed ze de das om, ze waren nog niet links genoeg en te wit....


Letterlijke quote uit het bericht: Recent kwam de School in opspraak in het antiracismedebat, maar volgens eigenaar Jochem Wertheimer heeft de sluiting hier niets mee te maken.

Maar gelukkig weet ESR het als vanouds weer beter.

 -1
geen avatar
do 30 jul 2020 22:59

eatsleeprave.. Jaja nothing to do with...Jij lijkt Killary wel nu! Gast kwam jij er wel? Dat deurbeleid deugde niet...Ik kwam wel binnen omdat ik de regeltjes ken en beheers. Jij wist niet wat er speelde na BLM met ex publiek, ex doorbitches die gefrustreerd waren net als jij de laatste keer hier op mij, en het witte management wist niet hoe te pareren, wordt ook lastig want hoe wil je iets veranderen als je dicht bent? Er draaide juist heel veel buitenlandse donkere dj's. Jongens die voor moslims doorgingen , maar het wellicht niet waren etc. Uiteraard werd iedereen geboekt, mege veel vrouwen etc. Homofiele dj's. Ik snap het probleem echt NIET! Het uitgaan ligt al op ze gat, en ze denken laten wij door de Amerikaanse polizei de genadeklap uitdelen. Wrong!

 0
Avatar QuintMidas
zo 02 aug 2020 09:54

QuintMidas eatsleepraverepeat schreef:
Jaja nothing to do with...Jij lijkt Killary wel nu! Gast kwam jij er wel? Dat deurbeleid deugde niet...Ik kwam wel binnen omdat ik de regeltjes ken en beheers. Jij wist niet wat er speelde na BLM met ex publiek, ex doorbitches die gefrustreerd waren net als jij de laatste keer hier op mij, en het witte management wist niet hoe te pareren, wordt ook lastig want hoe wil je iets veranderen als je dicht bent? Er draaide juist heel veel buitenlandse donkere dj's. Jongens die voor moslims doorgingen , maar het wellicht niet waren etc. Uiteraard werd iedereen geboekt, mege veel vrouwen etc. Homofiele dj's. Ik snap het probleem echt NIET! Het uitgaan ligt al op ze gat, en ze denken laten wij door de Amerikaanse polizei de genadeklap uitdelen. Wrong!


Je hebt helemaal gelijk ESR. Natuurlijk weet iemand die een paar keer die club heeft bezocht beter hoe het zit dan de eigenaar zelf. What was I thinking?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.