Strengere coronamaatregelen zoals avondklok en verplicht mondkapje verstoren Belgische concertplannen

Corona virus
Strengere coronamaatregelen zoals avondklok en verplicht mondkapje verstoren Belgische...
Door RobZ op 28 juli 2020 - 15:04 Het gaat niet goed met het aantal corona-infecties in België. De Nationale Veiligheidsraad heeft daarom enkele nieuwe maatregelen genomen. Die hebben gevolgen voor de vele kleinschalige concerten die in het land georganiseerd worden.

De maatregelen van de Belgische Nationale Veiligheidsraad zien er volgens dagblad De Morgen als volgt uit:

- Vanaf 29 juli en dat minstens 4 weken lang wordt de sociale bubbel verkleind. Dit houdt in dat een volwassen persoon nog maar 5 vaste contacten mag hebben.

- Het totaal aantal mensen dat bij een evenement (zoals een concert of festival) mag zijn, wordt beperkt tot 100 mensen indoor en 200 mensen outdoor. Mondmaskers zijn verplicht!

- Samenkomsten in de familie (zoals een verjaardagsfeest of receptie), zijn beperkt tot maximaal 10 personen. En er moet hierbij 1,5 meter afstand gehouden worden en een mondmasker gedragen worden. Bij trouwfeesten mogen er maximaal 100 gasten bij de ceremonie zijn. Op de receptie kunnen dus maar 10 personen aanwezig zijn.

- In een restaurant mogen maximaal 10 personen aan een tafel zitten.

- Thuiswerken wordt door de Nationale Veiligheidsraad dringend aangeraden.

- Er komt een registratieplicht voor sportlessen.

- Om drukte in winkels te voorkomen, mag er geen uitverkoop (solden) gehouden worden.

In de provincie Antwerpen is de situatie zo urgent dat er een avondklok ingevoerd wordt. Verder zijn mondmaskers verplicht.

De maatregelen hebben als gevolg dat diverse concerten en festivals in België geen doorgang kunnen krijgen. Zo zijn alle GRID concerten in Antwerpen afgelast. Onder andere Novastar, Niels Destadsbader, Tourist LeMC, Gabriel Rios, Hooverphonic en Eefje de Visser zouden hier optreden.

Ook de concerten in Openluchttheater de Rivierenhof staan op losse schroeven. Flink wat shows waar wij over geschreven hebben, zoals de anderhalvemetersessies in Leuven gaan wel door, maar met een nog verder beperkte capaciteit. Ook Dranouter en de zomersessies in Kursaal Oostende moeten het aantal bezoekers verminderen. Voor sommige concerten zijn al meer tickets verkocht dan er mensen aanwezig mogen zijn. Organisatoren laten weten naar de volgorde te kijken waarin de tickets aangeschaft zijn. Mensen die na de nu verplichte drempel hun ticket hebben gekocht, worden op een wachtlijst geplaatst.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefDe School6

NACHTCLUB DE SCHOOL IN AMSTERDAM MOET DE DEUREN...Eigenaren van de Amsterdamse nachtclub de School, Ernst Mertens (32) en...

The Human League 11

THE HUMAN LEAGUE EIND 2021 NAAR 013 EN TIVOLIVREDENBURG De Britse band The Human League komt in november 2021 weer eens naar...

REACTIES

geen avatar
do 30 jul 2020 01:04

eatsleeprave.. Het was te verwachten de griep sharia... Het wordt eigenlijk allemaal nog veel erger dan verwacht...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.