Grote evenementen in België vanaf augustus mogelijk toegestaan

tomorrowlandnews.jpg
Grote evenementen in België vanaf augustus mogelijk toegestaan
Door Cartman91 op 07 juli 2020 - 12:23 Door het Coronavirus zijn grote evenementen als concerten en festivals niet meer toegestaan tot 1 september, in België tot 1 augustus. Vanaf die datum mogen onze zuiderburen weer naar indoorevenementen tot 400 personen en outdoorevenementen tot 800 personen.

Mogelijk dat er zelfs een groter publiek aanwezig mag zijn. De Nationale Veiligheidsraad heeft een uitzonderingsprocedure opgezet, waardoor dit mogelijk is. Uitbaters van permanente infrastructuren kunnen bij het lokale bestuur of het stadhuis terecht om een uitzondering aan te vragen zodat ze een evenement mogen organiseren met een groter publiek dan die 400 of 800 man publiek.

"Om dat te stroomlijnen, zullen de aanvragen via het CERM-loket geanalyseerd worden door eventspecialisten, de virologen van de GEES en de bevoegde minister(s). Finaal resulteert dat in een eensluidend advies aan de burgemeesters, die zo een gemotiveerde eindbeslissing kunnen nemen. Met deze manier van werken, geven we ook grotere evenementen een kans zolang ze de volksgezondheid niet in gevaar brengen", aldus de Vlaamse minister van Toerisme Zuhal Demir.

Demir is degene geweest die het loket in het leven heeft geroepen om lokale besturen te helpen bij de behandeling van de aanvragen van organisatoren.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



walter trout

DRIE NEDERLANDSE CONCERTEN VAN WALTER TROUT IN FEBRUARIBlueslegende Walter Trout komt in februari voor drie concerten naar...

Amsterdamse Zomer news

WILLEKE ALBERTI VIERT 75E VERJAARDAG TIJDENS... Zangers Willeke Alberti viert dit jaar alweer haar 75e verjaardag. Om dat...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.