Melkweg viert 50-jarig jubileum met 24 uur durende uitzending op 17 juli met o.a. Joost van Bellen en Cut_

demelkweggroot2
Melkweg viert 50-jarig jubileum met 24 uur durende uitzending op 17 juli met o.a. Joost...
Door RobZ op 01 juli 2020 - 11:13 De Melkweg bestaat in 2020 vijftig jaar en dat wordt op vrijdag 17 juli gevierd met 'De 50 Jaar Melkweg Marathon'. Dit is namelijk precies de dag dat het podium aan de Lijnbaansgracht haar deuren opende in een oude melkfabriek. Tijdens de marathon wordt 24 uur aan programma online uitgezonden met liveoptredens, talks, dans, dj-sets en meer. De stream is gratis live vanuit huis te volgen via deze link.

Van vrijdag 17 juli 19.30 uur tot en met zaterdag 18 juli 19.30 uur wordt er aan één stuk door programma uitgezonden, 24 uur lang. Met liveoptredens van o.a. Cut_, Ooostblok en Ella John. Ook passeren diverse vaste clubnachten en dj’s de revue, zoals: Encore, Fiesta Macumba, Joost van Bellen en Dave Clarke. Dans komt van Julidans, die de soloperformance 1: SONGS uitvoert. In verschillende talks wordt ingezoomd op diverse thema's die zowel in het verleden als in het heden belangrijk zijn (geweest) in de Melkweg. Thema's die aan bod komen zijn o.a. hiphop en inclusiviteit (met Willie Wartaal, Sticks, Ares, Josylvio en Ella John), fotografie en film (met Ard Hesselink en Bert Hogenkamp), expo (met o.a. Luuk van Hezen) en 50 jaar Melkweg (met mede-oprichter en oud-directeur Cor Schlösser én huidige directeur Geert van Itallie). En degenen die hun Melkweg-kennis op de proef willen stellen kunnen zich wagen aan een quiz, gepresenteerd door Nancy Goreng.

Het was 17 juli 1970 toen de Melkweg voor het eerst haar deuren opende. De ruimte in de oude melkfabriek aan de Lijnbaansgracht werd die zomer in gebruik genomen als alternatief podium annex ontmoetingscentrum. De eerste zomer verliep meteen bijzonder tumultueus én succesvol en dus ging het hele feest een jaar later op herhaling, waarna de Melkweg vanaf oudejaarsavond 1972 definitief vaste grond onder de voeten kreeg. En de beweging was niet te stoppen. Culturele verdieping én verbreding, professionalisering, zichtbaarheid, uitbreiding: de Melkweg groeide in vijf decennia van ‘kosmies sentrum’ naar een internationaal en toonaangevend multidisciplinair poppodium met een scherpe programmering.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Alan Parsons Live Project

ALAN PARSONS LIVE PROJECT KONDIGT EEN VERVANGENDE... Alan Parsons Live Project heeft aangekondigd dat er een nieuwe datum is...

Broederliefde

BROEDERLIEFDE KOMT MET DINNERSHOW IN MAASSILO IN... Broederliefde staat met een dinnershow op 11 juli in de Maassilo in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.