Stadspark Groningen moet als concertlocatie gaan concurreren met Goffertpark en Zuiderpark

Stadspark Live Groningen
Stadspark Groningen moet als concertlocatie gaan concurreren met Goffertpark en Zuiderpark
Door RobZ op 26 juni 2020 - 13:15 De gemeente Groningen heeft ambitieuze plannen met de drafbaan in hun Stadspark. Het park moet opstoten naar de top vier openluchtconcertlocaties in Nederland. Het moet zo de concurrentie aan met het Goffertpark in Nijmegen, Megaland in Landgraaf en het Zuiderpark in Den Haag. Als deze plannen doorgaan, is er geen ruimte meer voor paardensport. Met een capaciteit 65.000 bezoekers hoopt Groningen bands uit de buitencategorie als Coldplay, Muse, U2 of Rammstein naar het Stadspark te trekken.

Na een ombouwoperatie die 900.000 euro gaat kosten, is er in het Stadspark ruimte voor 12 grote concerten/festivals per jaar. Afgelopen jaar werd door Mojo voor het eerst Stadspark Live georganiseerd. Hier stonden onder andere Sting en Anouk op het affiche. Ook het festival Hullaboo heeft zijn plek gevonden in het Gronings Stadspark. Eind jaren negentig trokken grote artiesten als The Rolling Stones en Tina Turner langs het Groningse park.

Volgens Wethouder Glimina Chakor zijn Mojo en Friendly Fire enthousiast over de plannen. Groningen heeft de ambitie om het terrein zo milieubewust mogelijk op te zetten. Er wordt geinvesteerd in spoelinstalaties voor herbruikbare plastic bekers. Ook moeten diesel-aggregaten overbodig worden. De gemeente verwacht dat de investeringen in de drafbaan zich in tien tot vijftien jaar terugbetalen.

Omwonenden en de Koninklijke Harddraverij & Ren Vereniging Groningen zijn niet blij met de plannen. Ze hopen dat de gemeenteraad een andere keuze maakt.


Ga je net zo hard op concerten als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefDries Roelvink

DRIES ROELVINK EN BERGET LEWIS KONDIGEN DINNERSHOWS AAN Dries Roelvink is op 10 juli gastheer van The Dinnershow in de Maassilo. Op...

013tilburgklein

CHARLY LOWNOISE & MENTAL THEO KOMEN MET BIJZONDERE... Het onafscheidelijke happy hardcore-duo Charly Lownoise & Mental Theo...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.