2019 in concertfoto's van Tim van Veen

jonna fraser
2019 in concertfoto's van Tim van Veen
Door brittcrooswijk op 06 januari 2020 - 13:47 Het jaar 2019 is officieel voorbij en wat was het een mooi concert- en festivaljaar! Natuurlijk willen we hier op terugblikken met een aantal hoogtepunten van onze fotografen die dit jaar flink aan de slag zijn geweest. We hebben een paar van onze fotografen gevraagd om een kleine selectie van hun beste foto’s dit jaar te maken met daarbij hun bijbehorende verhalen en ervaringen. Laten we hopen dat ook 2020 weer een top muziekjaar wordt!

Dit bericht staat in het teken van onze fotograaf Tim van Veen. Tim fotografeert al sinds 2005 voor onze website en gaat nog steeds volop aan de bak. Hij heeft ons zijn beste foto’s toegestuurd van 2019. Hier vind je alle foto's die Tim voor ons gemaakt heeft.

Jonna Fraser, Bevrijdingsfestival Utrecht 2019


"Als sinds jaar en dag ga ik met festivalinfo naar het bevrijdingsfestival Utrecht, volgens mij krijgen ze nu zelfs mail op kantoor of Tim weer op de lijst gezet moet worden. En elk jaar weer weet ik wel weer een paar van die foto's te maken die gewoon de rest van het jaar blijven hangen. Zo ook deze van Jonna Fraser. Bij rappers moet je natuurlijk altijd scherp zijn op de momenten. Ik zoek altijd naar de momenten met publieksparticipatie. En die momenten zijn er. De populariteit van hiphop is de laatste jaren zo kei en keihard gegroeid, dat bij hiphop shows alle remmen losgaan. Dit beeld is daar een goed bewijs van.”

Hier vind je alle foto's van Bevrijdingsfestival Utrecht 2019

Atreyu, Fortarock 2019


"Je hebt artiesten die bang zijn voor hun publiek, hekken voor het podium of stagedivers die gelijk worden weggeduwd. Atreyu valt daar niet onder. Een festival met 10.000 man? De bassist springt gewoon het publiek in en laat het publiek om hem heen circlepitten. En om mij heen, want ik sprint er bij dat soort momenten natuurlijk gelijk op af om zulke momenten vast te leggen!”

Hier vind je alle foto’s van Fortarock 2019


Philip H. Anselmo And The Illegals, Dynamo Metal Fest 2019


"Dat Philip H. Anselmo een donderwolkje boven zijn hoofd heeft hangen wisten we natuurlijk allemaal allang. Maar dit keer nam hij deze wel heel erg letterlijk mee. Het was een prachtige zonnige dag op Dynamo vandaag. Maar het moment dat Phil het podium betrad ontstond er een enorme wolkbreuk boven het festivalterrein. Zodra hij het podium verliet, kwam de zon weer terug. Toeval?”

Bekijk hier alle foto’s van Dynamo Metal Fest 2019.


Machine Head, 013


"Als je favoriete bands in het land zijn wil je daar natuurlijk heen. Machine Head valt zeker weten onder deze groepen. En Festivalinfo maakt het ieder jaar weer mogelijk voor me om een aantal van deze groepen vast te kunnen leggen. Sommige beelden kloppen gewoon. Zoals deze. Heerlijk licht, de heavy metal grijns op z'n gezicht. En de kleuren. De beste man is zelf onder getatoeëerd, maar dit beeld zelf lijkt ook gewoon een tatoeage.”

Bekijk alle foto’s van Machine Head in 013 hier.


Sick Of It All, Into The Grave 2019


"Sick Of It All is al jaren een klassieker in de hardcore scene. Ik vond het ook bijzonder dat deze band op het kleine podium stond, wel als afsluiter, dat dan weer wel. Wat het eigenlijk weer enorm vet maakte. Omdat het terrein daar zo enorm klein was, stonden er ook alleen maar echte fans, en kon ik lekker dichtbij komen. Jumpshots zijn van die dingen waar iedereen altijd op jaagt, omdat je ze vaak mist of niet goed scherp krijgt zijn deze altijd een extra uitdaging voor fotografen. Des te meer bevredigend natuurlijk als je ze dan gewoon keihard nailed. Heerlijk. ”

Hier vind je alle foto’s van Into The Grave 2019.

Bekijk alle verslagen van Tim van Veen hier.

Bekijk hier ook de beste concert-foto's van 2019 van:
Tim van Veen
Maarten Ederveen
Irwan Notosoetarso
Marc de Jong
Anja de Bruijn
Britt Crooswijk
Larissa Pronk
Nico Reinders


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefandre hazes

2019 IN CONCERTFOTO’S VAN MAARTEN EDERVEENHet jaar 2019 is officieel voorbij en wat was het een mooi concert- en...

Van Dik Hout

VAN DIK HOUT GEEFT OOK IN 2021 EEN NIEUWJAARSCONCERT... Van Dik Hout zal op 8 januari 2021 een concert geven in Paradiso. Inmiddels...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.