Podium Lovelee opent in voormalige Sugar Factory

Lovelee
Podium Lovelee opent in voormalige Sugar Factory
Door larissapronk op 21 november 2019 - 14:57 Vanaf vrijdag 29 november opent Podium Lovelee op de plek waar eerder Sugar Factory was. Het podium is voor het grootste deel verbouwd. Het adres van Lovelee is Lijnbaansgracht 238 in Amsterdam. De openingsdagen zijn voorlopig van donderdag tot en met zondag. De capaciteit van de venue is 800 mensen.

Lovelee is opgericht door de mensen van Chin Chin Club en restaurant Hula Hula. Dit is een vriendengroep van ondernemers. Oscar Steginga, de mede-eigenaar van Lovelee, zegt tegen Parool dat de nieuwe 'Young Cult Club' niet te vergelijken zal zijn met andere poppodia. Ze zijn van plan om een veel breder te programmeren. Naar eigen zeggen was hier niet genoeg ruimte voor in de Chin Chin Club. Ze willen het stoffige karakter van poppodia veranderen.

Tijdens de clubavonden zullen er weinig hits gedraaid worden, maar jazz, funk, R&B, soul, electro, hiphop en live muziek. Naast de clubavonden, is er ook een concertruimte en kunstgalerie. Bezoekers kunnen er onder andere terecht voor kunsttentoonstellingen, paneldiscussies, filmavonden, danslessen en dj-workshops.

Een deel van de winst van Lovelee zal gebruikt worden om de ontwikkeling van jong talent te financieren.


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefMelkweg nieuwe logo

SQUAREPUSHER IN 2020 NAAR MELKWEG Squarepusher komt in mei 2020 voor een concert naar de Melkweg in...

Coldplay2

COLDPLAY GAAT ALLEEN NOG OP TOUR ALS DIT... Voorlopig staat er geen tour gepland voor Coldplay . Dit liet frontman Chris...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.