Coldplay gaat alleen nog op tour als dit klimaatneutraal kan

review: Coldplay - 23/06 - A,sterdam Arena Coldplay
Coldplay gaat alleen nog op tour als dit klimaatneutraal kan
Door larissapronk op 21 november 2019 - 12:30 Voorlopig staat er geen tour gepland voor Coldplay. Dit liet frontman Chris Martin weten in een interview met BBC News. Ze willen niet meer de wereld over vliegen zo lang dit niet klimaatneutraal kan.

Coldplay is een Britse popband dat in 1996 opgericht is. De band bestaat uit vier leden. De band brak door met hun single 'Yellow'. In 2002 brachten ze hun tweede album 'A Rus of Blood to the Head' waarmee ze hun definitieve doorbraak behaalde. Verder zijn ze bekend van hits als 'Fix You', 'The Scientist, 'Viva La Vida' en 'Something Just Like This'. Morgen zal hun nieuwe album 'Everyday Life' verschijnen.

De band onderzoekt momenteel wat de best mogelijke manier is om op tour te gaan zonder dat het een negatief effect heeft op het klimaat. Zo liet Chris tijdens het interview weten dat het hun droom is om een show te geven op zonne-energie en zonder dat er eenmalig plastic gebruikt wordt. Coldplay vindt dat alle artiesten moeten nadenken over de impact dat een tour heeft op het klimaat.

De band is momenteel in Jordanië voor twee concerten. Deze shows worden live uitgezonden op YouTube. De eerste show vindt aankomende vrijdag plaats tijdens zonsopgang. De tweede show vindt ook aankomende vrijdag plaats maar dan tijdens zonsondergang. Hiervoor is gekozen, omdat het album 'Everyday Life' uit twee delen bestaat. Bij elk concert staat een van die delen centraal.Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrieflovelee

PODIUM LOVELEE OPENT IN VOORMALIGE SUGAR FACTORYVanaf vrijdag 29 november opent Podium Lovelee op de plek waar eerder Sugar...

ziggoDomelogo

ZIGGO DOME EN SPORTPALEIS VOOR CAMILA CABELLO Camila Cabello zal met haar Romance Tour op 14 juni in het Antwerps...

REACTIES

Avatar lieman79
do 21 nov 2019 13:41

lieman79 Fijn! Eindelijk eens goed klimaatnieuws!!

 2
geen avatar
ma 25 nov 2019 16:20

eatsleeprave.. Dit hadden die linkse filantropen toch ook wel eerder kunnen bedenken? Nu voor de bühne zo reageren, nu ze allang en breed binnen zijn. Lekker makkelijk zo. Met hun vreselijke dubbele moraal.

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.