TivoliVredenburg stopt met cowboyfeestjes voor kinderen

TivoliVredenburggroot
TivoliVredenburg stopt met cowboyfeestjes voor kinderen
deel via whatsapp
Door op Poppodium TivoliVredenburg organiseert geen themafeesten voor kinderen meer met cowboys en indianen. Dat is besloten na kritiek van activisten die vinden dat zo'n thema racistisch is.

Juni vorig jaar organiseerde TivoliVredenburg een 'My First Festival' met als thema het Wilde Westen. Optredens stonden in het teken van cowboys en indianen, er stond een grote wigwam en kinderen tussen de 2 en 12 jaar werden opgeroepen om verkleed met cowboyhoed, lasso of indianentooi te komen.

Dit leidde een aantal maanden later tot een aangifte wegens discriminatie.

In een officiële reactie laat de directeur van TivoliVredenburg Frans Vreeke weten dat het niet verstandig is geweest om vorig jaar voor het thema cowboys en indianen te kiezen voor het kinderfestival. "TivoliVredenburg wil geen mensen uitsluiten. Blijkbaar gaf het kinderfeest met cowboys en indianen aanstoot. We zullen dit thema niet meer kiezen."deel via whatsapp
Ziggo Dome

EXTRA CONCERT ELTON JOHN ZIGGO DOME Elton John blijft concertdata plakken aan zijn afscheidstournee ' Farewell...

Paradiso logo nieuw

CONCERTEN D'ANGELO IN PARADISO UITGESTELD Volgende maand zou D'Angelo concerten geven in Paradiso, op 11 en 12 maart....

REACTIES

geen avatar
vr 23 feb 2018 22:00

eatsleeprave.. Hahahaha, wat worden wij in andere landen uitgelachen, wat een lachertje is Nederland ook geworden zeg. Waar extreem links terroristen de baas in huis zijn.

 -1
geen avatar
za 24 feb 2018 19:57

Vinstra Jammer dat Tivoli hier in meegaat...

 2
geen avatar
zo 25 feb 2018 22:39

ruudvanlottum 'Mensen' die tegen zoiets aangifte doen mogen ze wat mij betreft echt.....

 2
geen avatar
ma 26 feb 2018 01:33

eatsleeprave.. Ja die mogen...onee dat mag je allemaal al niet meer zeggen, van de terroristische extreem links commissie.

 -1
geen avatar
ma 26 feb 2018 10:38

marcus75 wat een onzin. jammer dat Tivoli zijn oren laat hangen naar een klein groepje doorgeslagen aanstellers die overal aanstoot aan geeft en in alles wel racisme ziet. Als je in onschuldige kinderfeestjes al racisme ziet dan ben je in je hoofd te veel met rassen bezig en dat maakt je juist een racist. Een normaal mens die gelooft in gelijkheid had hier nooit maar dan ook nooit racisme in gezien!

 2
Avatar romy74
ma 26 feb 2018 12:05

romy74 Laat ik het dan maar als half buitenlander zeggen ,
ALLE ZEIKERDS DIE HET ALS RACISME ZIEN MOGEN VAN MIJN PART ALLEMAAL OPROTTEN NAAR HUN ORIGIN OF VAN MIJ PART ALLEMAAL NEERVALLEN EN NOOIT MEER OPSTAAN . zo dit is zo onschuldig als wat en die kinderen hebben er altijd plezier.
Ik wil wedden dat geen van die zeikerds ooit aanwezig op zown feest is geweest , maar alleen van hebben gehoord en gelezen en dachten HMMZ maar dat kan niet.


Erg jammer TV dat jullie dit doen echt erg jammer

 2
geen avatar
ma 26 feb 2018 14:36

eatsleeprave.. Moeten wij de Tivoli nu gaan boycotten? Of zullen ze zijn bedreigd?Dan nog...

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.

GERELATEERD NIEUWS