Reviews: Devendra Banhart, The Fray, London Calling

Door Soeperman87 op 14 november 2007 - 16:46 Het is weer volop winter, en dat betekend dat we te maken hebben met veel kou, regen en wind. Reden voor Podiuminfo om regelmatig onderdak te zoeken bij concerten. Hieronder weer een overzicht van wat ons de afgelopen dagen/week allemaal bracht.

Concerten

Devendra Banhart - Tivoli (Utrecht)
De zon liet zich niet zien, maar gelukkig kan een lekker deuntje ook wonderen doen. Devendra Banhart voorzag de Tivoli van een flinke dosis warmte, freakfolk en hippie-gedoe.
[Verslag en foto's]

Plastic Tree - P60 (Amstelveen)
In Japan kunnen ze niet meer normaal over straat, en ook hier in de 'J-Rock scene' zijn het ware helden. Podiuminfo ging op ontdekking bij Plastic Tree.
[Verslag]

The Fray - Heineken Music Hall (Amsterdam)
Een welbekend maar immers interessant verhaal: je eerste (Europese) show in Paradiso en slechts een paar maanden later sta je in de Heineken Music Hall. Het overkwam The Fray!
[Verslag en foto's]

DJ Tiesto - Heineken Music Hall (Amsterdam)
Ook de grote dance-evenementen willen we uiteraard niet missen. En over grootheden gesproken: met een hoop vuur en een geweldige lichtshow wist DJ Tiesto wederom te overtuigen.
[Foto's]

Natuurlijk waren wij bij nog veel meer concerten aanwezig. Voor verslagen en foto's van oa. Take That, De Heideroosjes en Mark Foggo's Skasters hoef je alleen maar even hier te klikken.

Festivals

London Calling #2 2007
Moeten we hier nog woorden aan vuil maken? Het was vooral weer veel hippe, leuke en vernieuwende Britpop bandjes ontdekken op twee (eigenlijk drie) uitverkochte dagen London Calling.
[Verslag en Foto's]

Psychedelic Playground Weekend 2007
Eind oktober was het tijd voor het Psychedelic Playground Weekend in Den Bosch. Podiuminfo nam een kijkje om te zien hoe psychedelisch het allemaal was.
[Verslag]

Op Festivalinfo.nl vind je nog veel meer festivalverslagen dan deze. Om ook de nieuwe verslagen in de gaten te houden klik je hier.Nu Of Nooit6

SELECTIE NU OF NOOIT BEKENDDe selectie van Nu Of Nooit 2008 is bekend gemaakt op de myspace van deze...

Singer Evant Garden4

EVANT GARDEN NAAR DEN HAAG Ze gaven afgelopen jaar al een aantal proefshows, maar eigenlijk is Evant...

REACTIES

Avatar wishmaster
do 15 nov 2007 11:05

wishmaster Als ik die van tiesto wil kijken kom ik bij die van The Fray uit.. Foutje dus.?
Ben namelijk wel benieuwd hoe zo'n show is.

 0
Avatar Geluksknikker
do 15 nov 2007 13:25

Geluksknikker "Hij wordt gezien als de nieuwe Dylan". Laat me niet lachen. Banhart de nieuwe Dylan, waar haalt de schrijver van het verslag dat vandaan?

 0
Avatar Soeperman87
do 15 nov 2007 15:10

Soeperman87 wishmaster schreef:
Als ik die van tiesto wil kijken kom ik bij die van The Fray uit.. Foutje dus.?
Ben namelijk wel benieuwd hoe zo'n show is.


Oeps, foutje... Is inmiddels opgelost. Kijk en geniet! :)

Geluksknikker schreef:
"Hij wordt gezien als de nieuwe Dylan". Laat me niet lachen. Banhart de nieuwe Dylan, waar haalt de schrijver van het verslag dat vandaan?


Ik raad je aan eens beter te lezen. Wat je zegt staat er helemaal niet. Niet in de context die je beweerd in ieder geval.

 0
Avatar wishmaster
do 15 nov 2007 16:24

wishmaster Hmm jammer, had gehoopt op een verslag van Tiesto. Naja, foto's zien er iig tof uit.

 0
Avatar Marz667
vr 16 nov 2007 00:06

Marz667 wishmaster schreef:
Naja, foto's zien er iig tof uit.

+1

 0
Avatar Geluksknikker
vr 16 nov 2007 10:12

Geluksknikker Geluksknikker schreef:
"Hij wordt gezien als de nieuwe Dylan". Laat me niet lachen. Banhart de nieuwe Dylan, waar haalt de schrijver van het verslag dat vandaan?


Ik raad je aan eens beter te lezen. Wat je zegt staat er helemaal niet. Niet in de context die je beweerd in ieder geval.

Het is een letterlijke weergave van wat er staat, meer kan ik er niet van maken en in welke context je Banhart ook wilt vergelijken met Dylan, deze vergelijking loopt hoe dan ook mank!! En ook zeker de door jou genoemde tekstuele strijdlust van Banhart is toch op geen enkele manier te vergelijken met die van Dylan. Maar goed, het is jouw verslag, maar ik haak als lezer in ieder geval af, door zo'n openingszin, zeker met in mijn achterhoofd de ervaringen die ik zelf heb met optredens van Banhart. Op pukkelpop en ook op lowlands naar het schijnt, speelde die de tent zo wat leeg, door oeverloos gepiel, gejam en gezang waar geen touw aan vast te knopen viel. Hij was inderdaad een voorloper binnen de freefolk beweging, maar weet de laatste tijd live in ieder geval niet te overtuigen en om dan als een vanzelfsprekendheid Banhart en Dylan te vergelijken (in welke context dan ook) slaat volgens mij de plank volledig mis!

 0
Avatar Soeperman87
vr 16 nov 2007 10:44

Soeperman87 Ik was er ook bij op Lowlands, en dat optreden was een stuk minder goed dan in de Tivoli. Zoals ik het heb opgeschreven, zo vind ik dat ook, want ik heb daar van te voren goed over nagedacht. Jammer dat je op zo'n stukje al stopt met lezen, maar aanpassen wil ik het niet. Ik ben ook van mening dat je niet kunt oordelen als je niet in de Tivoli aanwezig was.

 0
Avatar Geluksknikker
vr 16 nov 2007 12:23

Geluksknikker Je mening over het optreden in tivoli trek ik ook niet in twijfel, want ik was er inderdaad niet bij. En je moet het ook zeker niet aanpassen, ik vind alleen dergelijke vergelijkingen in het begin van zo'n verslag uit de lucht gegrepen en geen rechtdoende aan de artiest Banhart en zeker niet rechtdoende aan Dylan. En daar ging het mij om.......

 0
Avatar Soeperman87
vr 16 nov 2007 15:24

Soeperman87 Tja niks afdoenende aan Dylan, maar Banhart mag absoluut niet onderschat worden. Deze man gaat nog heel groot worden. En dat terwijl het niet eens mijn soort muziek is.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.