Elf kippenvelmomenten van Nederlandse artiesten tijdens optredens

review: Kensington - 25/11 - Ziggo Dome Kensington
Elf kippenvelmomenten van Nederlandse artiesten tijdens optredens
Door ThomasS op 19 oktober 2017 - 13:58 Een jaar geleden verscheen op Podiuminfo deze lijst vol emo-momenten. In navolging van deze verzameling volgt nu een rijtje hoogtepunten van enkel Nederlandse artiesten. Heb je mooie aanvullingen voor deze lijst, laat het hieronder dan weten in een reactie!

11. Pelvic Fins - All Day Long (Live op de radio)

Deze band bestaat helaas niet meer, maar creëerde een prachtig verstild moment in de radiostudio van 3FM. Met een perfecte uitvoering van het pure en intieme liedje 'All Day Long' overdonderde de band de presentator volledig. Die de enige juiste woorden zei na afloop van de song: "Oh jongens wat mooi!"10. Mr. Probz - Waves (Tomorrowland)

'Waves' bracht Mr. Probz internationaal succes. De akoestische versie deed het natuurlijk al erg goed, maar ook de remixes van het nummer sloegen enorm aan in de mondiale dancescene. Tijdens Tomorrowland werd een kippenvelmoment bewerkstelligd door het kleine nummer in een bombastische variant aan de enthousiaste mensenmassa te presenteren.9. Helge - Don't Wait Up (Muziekcafé)

Hij bracht dit jaar een mooi album uit, dat wel wat meer aandacht van pers en publiek verdiend had. Helge schreef met het slotliedje van die plaat een tijdloze folksong die ook live diepe indruk maakt. Dit is misschien wel de meest ontroerende live versie van Don't Wait Up.8. Thomas Acda - Kom Nog Even Niet Naar Hier (Theatershow)

De blik van collega Paul de Munnik aan het eind zegt genoeg. Thomas Acda heeft zichzelf overtroffen met deze live versie door het lied met extreem veel inlevingsvermogen op het podium te zingen. Verlegen geworden van het applaus en de reactie van De Munnik krabt hij zichzelf ten slotte maar even door het haar.7. Celine Cairo - Hibernate (Paradiso Noord / Tolhuistuin)

Zangeres Celine Cairo presenteerde vorig jaar december haar debuutalbum in Paradiso Noord. Bij het liedje 'Hibernate' wil ze graag midden in de zaal staan om het nog intiemer te maken. Omdat ze niet zo lang is, zal niet iedereen het goed kunnen zien. Het publiek besluit om spontaan massaal op de grond te zitten en zal zoals je hier ziet ademloos toekijken en luisteren.6. Tim Akkerman - Inside My Head (Beatstad)

Nog altijd speelt Tim Akkerman (inmiddels al jaren solo) 'Inside My Head' bij zijn clubtours, de grote hit die hij toen nog als frontman van Di-rect scoorde. Tijdens deze uitvoering op Beatstad zie je mooi hoe trots en dankbaar hij is dat zoveel mensen in zijn thuisstad Den Haag het lied meebeleven.5. BLØF - De Mooiste Verliezers (HMH 2008)

De meeste mensen kunnen bijna alle singles van BLØF moeiteloos meezingen na alle airplay op de radio. Dit langere nummer is minder bekend bij het grote publiek en een live-favoriet van de fans. De song kent een langere opbouw met meerdere climaxen. Het straalt muzikaal vakmanschap uit, maar ook vooral de magie van jezelf als muzikant of concertbezoeker laten meevoeren op de melodie en de muziek.4. Rachèl Louise - Angels Fall (Tivoli)

Meteen na BLØF een zangeres die overigens hun hit 'Harder Dan Ik Hebben Kan' heel knap kan coveren. Met haar hitje At The Disco brak ze als een van de weinige songwriters een lans voor alle ADD'ers op deze wereld. Maar deze geweldige nog te veel ondergewaardeerde zangeres, die momenteel met The Bluebirds tourt, maakt ook veel indruk met fragiele optredens zoals deze.3. Solo - Mind (Club 3Voor12)

Eén van de mooiste popsongs van Nederlandse bodem is misschien wel 'Mind' van Solo. De melodie klopt tot in de puntjes, de tekst en de de daarbij ingehouden oprechte emotie van de zanglijn is precies goed gedoseerd zodat het liedje nog meer binnenkomt bij de luisteraar. Liefdesverdriet is zelden zo mooi subtiel naar een liedje vertaald als in 'Mind'.2. Racoon - Oceaan (3FM Awards)

'Oceaan' is van een zeldzame klasse dat het zelfs bij de meest dichtgemetselde, rationele mensen een snaar weet te raken. Een palet aan emoties komt voorbij, met vooral de passage waar de wanhoop van afspat ('Ik heb gesmeekt niet meer te huilen, alsjeblieft') als zwaartepunt. Maar ook de hoop die er later weer in terugkomt ('Ik heb al zover moeten kruipen, het laatste stuk zal ook wel gaan') geeft een kippenvel-bezorgende positieve draai. Intens met betraande ogen live gezongen tijdens deze allermooiste live-uitvoering.1. Kensington - Sorry (Ziggo Dome 2016)

Steek je eenmaal een beetje je kop boven het maaiveld, dan ontstaat er al snel weerstand. Dat is de aard van de Nederlander. Oké, eerdere grote Nederlandse bands als Kane hadden misschien wat last van een Amerikaans soort grootheidswaan, maar Kensington vult niet zonder reden de Amsterdam ArenA. Ze hebben de energie, de hits maar ook de mooie songs om ook anno 2018 de grootste band van Nederland te zijn. 'Sorry' is op vele manieren te interpreteren en dat is nu juist wat het extra mooi maakt: afscheid, relatiebreuk, iemand op wat voor manier dan ook kwijt raken of verliezen. Het zit er allemaal in. Prachtig uitgevoerd in de Ziggo Dome, zodoende staat deze prachtversie dan ook op 1.Aanvullingen? Laat het ons weten!


Nooit meer belangrijk concertnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrieffestivalinfonieuwlogo

DIT WEEKEND IN DE VOORVERKOOP: O.A. ELBOW, LIAM...Het concert- en festivalnieuws volgt elkaar in razend tempo op. Omdat we ons...

Melkweg nieuwe logo

BLUE OCTOBER NAAR DE MELKWEG De Amerikaanse rockband Blue October heeft al een hele lange tijd geen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.