Concert Allah-Las in Maassilo geannuleerd in verband met terroristische dreiging

Allah-Las
Concert Allah-Las in Maassilo geannuleerd in verband met terroristische dreiging
Door Cartman91 op 23 augustus 2017 - 19:58 Het concert dat de Californische groep Allah-Las deze avond (23 augustus) in de Maassilo te Rotterdam zou geven is afgelast op last van de politie nog voordat deze begonnen is. Reden hiervoor is een terroristische dreiging, volgens de NOS.

Op locatie zijn polite agenten met kogelwerende vesten aan en een anti-terreureenheid. De zaal, waar zo'n 1000 man in kan, is inmiddels ontruimd. Voorprogramma van de Allah-Las was vanavond de Turks-Nederlandse band Altin Gün.

De deuren van de Maassilo zouden om 19.30 uur openen voor het concert dat een uur later zou beginnen. Rond 19.20 uur maakte de organisatie bekend dat de show werd afgeblazen. Alle bezoekers van het concert krijgen volgens organisator Rotown hun geld terug.




Update
Verschillende media melden inmiddels dat de Rotterdamse politie een busje gasflessen heeft aangetroffen in de buurt bij de Maassilo. De Spaanse eigenaar is gearresteerd. De Rotterdamse politie zou rond 17:30 gewaarschuwd zijn door de Spaanse authoriteiten dat er een terroristische dreiging zou zijn.

Update II
De bestuurder van het busje met Spaanse kenteken blijkt gewoon een aannemer te zijn, wat de gasflessen in het busje een logische verklaring geeft. Overigens was hij wel dronken en daardoor langer vastgehouden. In het busje heeft de politie verder niks verdachts gevonden.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



muziekgieterij

NIEUWE MUZIEKGIETERIJ NAAR VERWACHTING EIND 2018 AFDe verbouwing en nieuwe aanbouw van zowel de Muziekgieterij als de Toonzaal...

Tjens Matic news

BELGISCHE ROCKBAND TJENS MATIC OP TOUR DOOR BELGIË... In België is Tjens Matic al aardig bekend, in Nederland is dat nu ook de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.