Recensies: Editors, BRMC, Beastie Boys, Chemical Bros, Suzanne Vega, ...

Door Stofje op 02 juli 2007 - 18:56 We blijven in herhaling vallen, want de gelouterde namen blijven deze periode nieuwe albums op de markt brengen. QOTSA, Marilyn Manson, Paul Mc Cartney, Linkin Park, Ozzy Osbourne, Bruce Springsteen en Björk zijn immers geen kleintjes en ook in dit overzicht veel aandacht voor deze gelouterde namen.

Editors - An End has a Start
Gehypte britpopbandjes, we hebben er de afgelopen jaren veel voorbij zien komen en het spreekt voor zich dat er af en toe ook daadwerkelijk iets heel aardigs tussen zit. Zo ook Editors, die met The Black Room al een pareltje afleverden. Te zien op Lowlands en Pukkelpop. Editors heeft met An End has a Start een 5-sterren-album afgeleverd.

Black Rebel Motorcycle Club - Baby 81
Van een iets andere orde dan Editors zijn de heren van BRMC. Met Baby 81 keren ze terug naar hun roots en ze zullen te bewonderen zijn op het Dourfestival en in Paradiso. Rock 'n Roll als vanouds!

Beastie Boys - The Mix-Up
De Beastie Boys, dat zijn toch die blanke rappers met hoge stemmetjes die met 'Fight For Your Right' écht groot werden? Normaal gesproken maken de heren op leeftijd nog altijd zenuwachtige, funky hiphop en dan is het toch wel een aangename verrassing als ze nu ineens met een loungy, instrumentaal album komen. En guess what: Dat kunnen ze óók. Stonden het afgelopen weekend nog op Werchter, voorlopig even niks meer in de buurt.

The Chemical Brothers - We Are The Night
Zo eens in de twee, drie jaar komen The Chemical Brothers met een nieuw album, waar regelmatig ook flink op los gebeukt wordt. 'Leave Home', 'Hey Boy, hey girl' en 'Block Rockin' Beats' knallen nu, een paar jaar na dato, nog altijd en dat is toch knap. 013 en HMH (klik hier voor een review van dit concert) uitverkopen kostte moeite, maar in beide zalen, én op Rock Werchter, zullen de heren ongetwijfeld de mensenmassa weer aan het springen en dansen gekregen hebben.

Suzanne Vega - Beauty and Crime
Nachtegaaltje Suzanne Vega stond jaren geleden eens een paar keer op rij op Rock Werchter. Het publiek keek toe, zij zong en als haar grote hits als 'Toms Diner' en 'Luka' voorbij kwamen, zong het publiek massaal mee. Absolute kippenvelmomenten. Suzanne Vega stond kort geleden nog in Tivoli.
En uiteraard zijn er nog veel meer recensies verschenen, de laatste tijd. Klik hier voor een volledig overzicht.
Oké, oké, we zullen er nog een paar expliciet uitlichten:

The Cinematic Orchestra - Ma Fleur - Filmische jazz.

Mark Ronson - Version Bewerkeringen van oude hits

Digitalism - Idealism Electro

Xavier Rudd - White Moth SurfmuziekHEDPE_news16

HED (P.E.) DRIE KEER IN NEDERLANDDe rapcore-formatie (hed)PE ((hed)Planet Earth) komt voor drie optredens...

Crowded House3

EXTRA CONCERT CROWDED HOUSE IN CARRÉ Wegens groot succes geeft Crowded House in oktober niet één, maar twee...

REACTIES

Avatar ErikLuyten
ma 02 jul 2007 19:46

punkr xavier rudd :D
effenaar was fijn, lowlands was fijn... dit cd'tje is ook weer opnieuw heel fijn.. hell yeah!

 0
Avatar Cnid
ma 02 jul 2007 22:47

Cnid Ben het helemaal eens met de review van An End Has A Start <3

 0
Avatar VivaLaKliko
di 03 jul 2007 11:06

VivaLaKliko vorige was leuker qotsa mm

 0
Avatar bas.assink
wo 04 jul 2007 23:02

bas.assink Door de recensie ben ik naar The Editors gaan luisteren en het klinkt wel goed inderdaad! Vijf sterren is misschien iets teveel, maar dat is bij een recensie altijd discutabel. Goed stuk in ieder geval.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.