Leidse politiek verdeeld over lot poppodium Qbus

leiden
Leidse politiek verdeeld over lot poppodium Qbus
Door Anjelica op 18 november 2014 - 12:23 De Leidse politiek is verdeelt over de sluiting van poppodium Qbus en het aangrenzende Muziekhuis, meldt het Leidsch Dagblad vandaag. Het poppodium heeft een flinke huurachterstand en daarom willen de burgemeester en wethouders dat Qbus voor het eind van het jaar de deuren sluit.

DE VVD is van mening dat de gemeente al genoeg heeft gedaan om het podium te helpen de exploitatie rond te krijgen. Volgens Margreet van Wijk, raadslid van de VVD, "heeft de gemeente de afgelopen jaren al tonnen gemeenschapsgeld in het Muziekhuis gepompt." De VVD vindt dan ook dat Qbus moet sluiten als ze hun huurachterstand niet snel betalen.

De ChristenUnie denkt er anders over. Ze verdenken het bestuur ervan een dubbele agenda te hebben. De stad heeft namelijk veel geld geïnvesteerd in het grote, nieuwe, muziekcentrum Nobel. Zij stellen dat het bestuur het daarom "niet handig" vindt om op een andere locatie nog met een kleiner concurrerend muziekzaaltje te blijven zitten.

SP eist een onderzoek en wil dat er voorlopig geen beslissingen genomen worden. De Leidse Partij voor de Dieren wil dat Qbus en het Muziekhuis openblijven.


Altijd weten wat er in de voorverkoop gaat?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Jethro Tull

IAN ANDERSON (JETHRO TULL) NAAR UTRECHT EN HEERLENIan Anderson, de Engelse fluitist en zanger van de rockband Lethro Tull, komt...

JanneSchranieuws

JANNE SCHRA OP CLUBTOUR MET NIEUW ALBUM Ter ere van de release van haar nieuwe album 'Ponzo' gaat Janne Schra op...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.