Mojo vestigt zich in oosten met GelreDome

Door op Gisteren werd bekend dat Live Nation een meerderheid van de aandelen van het GelreDome in handen krijgt. Het Amerikaanse moederbedrijf van Mojo Concerts was al exploitant van de Heineken Music Hall en de -nog in aanbouw- Ziggo Dome. Hiermee vestigt het bedrijf zich ook in het oosten van Nederland.

Mojo-directeur Dick van Zuylen verklaarde gisteren tegenover de Gelderlander dat hij het stadion een "geweldige locatie die ruimte biedt aan een breed scala aan evenementen" vindt. Waar tot nu de grootste concerten plaatsvinden in het westen, mag men die nu dus ook in het oosten verwachten.

Daarnaast is het GelreDome de thuishaven van voetbalclub Vitesse en vonden daar eerder al de reeksen van Symphonica In Rosso, andere concerten & evenementen plaats. Jaarlijks is het stadion in Arnhem goed voor meer dan een miljoen bezoekers, waardoor het ook uit economisch oogpunt gezien een strategische zet is.Skrillexnieuws4

HMH WAARSCHUWT VOOR TIJDSTIP SKRILLEXDe Heineken Music Hall meldt op Twitter dat bezoekers van de Skrillex-show...

kensington

KENSINGTON KONDIGT CLUBTOUR AAN Eerder vandaag druppelden al de bevestigingen voor Gigant en Vera binnen,...

REACTIES

geen avatar
wo 25 apr 2012 12:35

dikkie kunnen ze als nog duurder maken.
een verdienen nog meer wat ze hoeven nu geen huur te betalen als ze er concert willen geven.

 1
Avatar tobyhazenberg
wo 25 apr 2012 12:46

tobyhazenberg Krijgt een mojo nu niet een monopolie-positie?

 -2
Avatar eerlijk?!
wo 25 apr 2012 13:48

eerlijk?! Haha je kan mijn eerde reacties erop nazien maar dit voorspelde ik ik een jaar geleden..... Mojo is maar met 1 ding bezig en dat is de hele muziekmarkt in handen krijgen. Dit houdt dus in alles van lokaties tot ticketverkoop en van downloads tot merchandising... Het is niet voor niets dat ze ook proberen de secundary ticketbureaus uit te schakelen en dat ze eerst TS buitenspel hebben gezet om het daarna op te kopen. Als ze nu nog de HMH of vergelijkbare zaal in handen krijgen en een kleine zaal met cap van ongeveer 1500 personen dan hebben ze alle soort lokaties in eigen handen.

 -1
geen avatar
wo 25 apr 2012 14:51

Gijstebrij HMH is al van Mojo, zie artikel hierboven!

 1
Avatar CmpngFlghtTLwlndsPrd
wo 25 apr 2012 16:38

CmpngFlghtTL.. Mojo boekt ook al vollop in Paradiso, Melkweg, Tivoli, 013, Effenaar, Nighttown en het Paard van Troje. Ze hebben een, als je het mij vraagt, veel te groot aandeel.

De duitse organisator van Indian Summer Festival wil hier ook voeten aan de grond gaan krijgen. Hopelijk wat concurentie en wat lagere prijzen.

 1
Avatar BasP
wo 25 apr 2012 18:01

Wrong CmpngFlghtTLwlndsPrd schreef:
en wat lagere prijzen.


Reken er maar niet op, die organisator is ook een grote organisatie en rekent ook een boel geld. ;)

 -1
geen avatar
wo 25 apr 2012 18:38

warrior Niet zeuren over MOJO zolang concerten als Madonna, Eddie Vedder, Lady Gaga, nog simpel uitverkopen... Die gekte hebben alle concertgangers zelf veroorzaakt!!

 1
Avatar Ron1984
do 26 apr 2012 07:30

Ron1984 Hmmm. 100 keer liever Ahoy als Gelredome. Maar ook 100 keer liever Gelredome als de AmsterdamGalmbak.

 -1
Avatar CmpngFlghtTLwlndsPrd
do 26 apr 2012 09:50

CmpngFlghtTL.. Misschien moeten we maar blij zijn dat we zo'n grote organisatie in Nederland hebben. Zo krijgen we tenminste grote namen in ons land en hoeven we er niet ver voor te reizen.

 -1
geen avatar
do 26 apr 2012 10:20

greenstein Daar is idd ook wat voor te zeggen. En de ticketprijzen zijn marktconform (alles verkoopt uit). Het is gewon een bedrijf eh, dat wij er emotie bij hebben, hun moeten gewoon winst maken.

 -1
geen avatar
do 26 apr 2012 10:49

dikkie warrior schreef:
Niet zeuren over MOJO zolang concerten als Madonna, Eddie Vedder, Lady Gaga, nog simpel uitverkopen... Die gekte hebben alle concertgangers zelf veroorzaakt!!


madonna is nog lang niet uitverkocht en lady gaga. dus waarom mogen wij niet zeuren of de prijs volgens mijn blijkt nu dus dat deze veel te hoog zijn.

 0
Avatar Guidovm
do 26 apr 2012 13:24

Guidovm tobyhazenberg schreef:
Krijgt een mojo nu niet een monopolie-positie?


Die hadden ze toch allang!

Gewoon boycotten en niet meedoen in die gekte zakken ze vanzelf weer naar wat normalere prijzen!
Kan echt te gek worden!

 -1
Avatar Guidovm
do 26 apr 2012 19:12

Guidovm greenstein schreef:
Daar is idd ook wat voor te zeggen. En de ticketprijzen zijn marktconform (alles verkoopt uit). Het is gewon een bedrijf eh, dat wij er emotie bij hebben, hun moeten gewoon winst maken.


Hahaha marktconform?
Ja omdat velen zo gek zijn zoveel te dokken ja!
Waard is het zelden!

 -1
Avatar Ace2000
vr 27 apr 2012 10:03

Ace2000 Heel simpel: als iets uitverkoopt , is het marktconform.... . Monopoliepositie van MOJO/Live nationspeelt ook mee, ze hoeven niet op prijs te concureren.

Daarbij is de ticketprijs uiteraard verhoogt hoger door BTW-tarief van 6% naar 19%. Deels OK doordat muziek toegankelijker is door downloads en bands dus snelle poplulair worden en deels doordat bands meer geld uit optredens moeten halen en minder uit muziekverkoop.

 0
Avatar marcelb7
di 01 mei 2012 20:02

marcelb7 CmpngFlghtTLwlndsPrd schreef:
Mojo boekt ook al vollop in Paradiso, Melkweg, Tivoli, 013, Effenaar, Nighttown en het Paard van Troje.

Nighttown? Is dit 2006?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.