Review: The Used / Face Tomorrow – 25.01.2005

Door Marz667 op 26 januari 2005 - 10:54 Door: Marcel Kamphuis
Foto’s door: Cosmo Vloedbeld
Helaas heeft de support act Head Automatica afgezegd en is er als vervanger voor de Nederlands band Face Tomorrow gekozen. Met natuurlijk alle respect voor Face Tomorrow, maar als ik deze band wil zien dan ga ik wel naar een gratis optreden bij mij in het buurthuis.De band weet zelf ook dat het publiek een beetje teleurgesteld is en zet zich dan ook 200% in. Na voorafgaande liters Red Bull opgedronken te hebben betreden ze het podium en is het vanaf daar een gekkenhuis. Als je zo overdreven veel beweegt en poses doet dan is het wachten totdat er iets misgaat en dit gebeurt gelijk al bij het openingsnummer My World Within. Hierin zwaait de gitarist volop met zijn gitaar tegen het hoofd van de zanger met als gevolg een grote wond en veel bloed. Veel bloed waar de hele eerst rij mee onder kwam te zitten. Nu maar hopen dat zanger Jelle Schrooten geen enge ziektes heeft. Na een aantal nummers en veel geschreeuw uit het publiek besluit hij maar een handdoek te halen en het bloed van zijn gezicht te vegen. De band speelt hun tijd vol met nummers van hun laatste album en eindigt met de opener van deze, Back To The Starting Line.


Dan is het nu eindelijk tijd voor The Used. Normaal gesproken zit er een stijgende lijn in de carrière van een band, maar helaas niet in die van hun. Twee jaar geleden stonden ze hier namelijk ook al in de Melkweg. Als je dit tegen een Amerikaan zou vertellen dan zou hij je niet eens geloven. De band is daar namelijk super hot en hebben ze menig stadion al vol gespeeld. In Nederland kennen de meeste mensen de band alleen maar door de relatie die de zanger had met Kelly Osbourne en hierdoor vaak te zien was in de reality soap The Osbournes.

The Used maakt heartcore (een nieuwe benaming voor emotionele (hard)rock) en trekt zo te zien vooral veel jeugd aan. De ongeschoren zanger Bert McCracken komt het podium op onder veel gejuich, draait zich met de rug naar het publiek toe en begint met hun single Take It Away. Wat Face Tomorrow niet lukte lukt deze band wel, het hele publiek staat op z’n kop. In de setlist is er duidelijk gekozen voor de wat hardere nummers en komen nummers als: Box Full Of Sharp Object, In Memorie en I’m Fake met een razend tempo achter elkaar. Om het publiek wat op adem te laten komen vraagt de zanger wat we van de gitarist z’n nieuwe baard vinden. Gitarist Quinn Allman vindt al die aandacht maar irritant en start het volgende nummer in. Het enige rustige nummer van de avond en vraagt daarom stilte van het publiek en krijgt deze en On my own begint.


Met als conclusie een geweldig optreden wat eigenlijk de hele nacht door had mogen gaan.simplon

METALS VOOR AZIE IN HET SIMPLONZondag 6 februari organiseerd het Simplon te Groningen van 15:30 tot 23:00...

systemofadown

SYSTEM OF A DOWN 21 JUNI IN ROTTERDAM Op donderdag 21 juni zal de populaire metal band System Of A Down naar...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.