concert: My Little Cheap Dictaphone / Tommigun in EKKO

DO.
23 SEP
MY LITTLE CHEAP DICTAPHONE / TOMMIGUN 20:30 uur EKKO, Utrecht
2010
Toegang 9 Euro

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 23 september 2010.
Dat is 3538 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Een mooie avond met spannende Belgenrock in Ekko. My Little Cheap Dictaphone (MLCD) is in eigen land al jaren een begrip, maar zoals zoveel bands uit Wallonië zelden bij ons te zien. Het gezelschap uit Luik leverde al twee prima albums in de lijn van dEUS, Beck en Arcade Fire en gaat met het nieuwe 'The Tragic Tale of a Genius' een flinke stap verder. De titel verwijst naar een paar artiesten met een (tot nu toe) bijzonder leven achter de rug, zoals Johnny Cash, Tom Waits en vooral Brian Wilson. MCLD maakte er een heuse pop-opera van. En met gastmuzikanten als Jonathan Donahue (Mercury Rev) weet je meteen waar je het muzikaal kan zoeken. Op het podium voegen ze daar nog een bijzonder decor en spannende videobeelden aan toe.

Diezelfde donkere ondertoon vinden we ook bij voorprogramma Tommigun. Het duo uit Brussel maakt naar eigen zeggen 'heartbreakhangover tunes': breakbare, melodieuze en bezielde liedjes met enkel piano, gitaar en de stemmen van Thomas en Joe.

Foto's van Tommigun

Foto Tommigun te Eurosonic/Noorderslag 2010 Foto Tommigun te Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen 2011 Foto Tommigun te Eurosonic/Noorderslag 2010 Foto Tommigun te Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen 2011 Foto Tommigun te Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen 2011
 
Bekijk alle 5 foto's van Tommigun

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest