concert: Yamato - HINOTORI in Schouwburg Amstelveen op DONDERDAG 16 MEI 2024

DO.
16 MEI
YAMATO - HINOTORI Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
2024
Hoofdprogramma Yamato

Podium Cadeaukaart

Podium Cadeaukaart

Dit podium accepteert de Podium Cadeaukaart, dé cadeaukaart voor theater en concert. Inwisselbaar bij 300+ podia in Nederland en België. Leuk om cadeau te geven! Bestel hier.

EXTRA INFORMATIE

Vanaf 13 april tot eind mei 2024 zullen de YAMATO Drummers 24 (!) shows geven in Nederland. “HINOTORI” is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting. Op het podium staan de 12 drummers met meer dan 40 Taiko-drums die allemaal een ander karakter hebben.
De grootste trommel is Odaiko die, met een doorsnee van 2 meter en een gewicht 500 kilo, gemaakt is uit een 400 jaar oude boom.

Zowel fysiek al mentaal zijn de Yamato drummers ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels is een combinatie van technische beheersing én topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De drummers verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling.

Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en reist de wereld over als een hechte groep die alles zelf bedenkt en creëert. Van muzikale composities, choreografie, theaterproductie, licht, geluid en techniek tot kostuums, visagie en decor. Zelfs de ‘bachi’ (drumstokken) die zij gebruiken tijdens de voorstelling maken zij zelf.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in Schouwburg Amstelveen in Amstelveen. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van Schouwburg Amstelveen in Amstelveen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Yamato - HINOTORI in Schouwburg Amstelveen plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws