concert: Yamato - HINOTORI in Schouwburg Het Park op DONDERDAG 02 MEI 2024

DO.
02 MEI
YAMATO - HINOTORI Schouwburg Het Park, Hoorn
2024
Hoofdprogramma Yamato

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 02 mei 2024.
Dat is 29 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Vanaf 13 april tot eind mei 2024 zullen de YAMATO Drummers 24 (!) shows geven in Nederland. “HINOTORI” is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting. Op het podium staan de 12 drummers met meer dan 40 Taiko-drums die allemaal een ander karakter hebben.
De grootste trommel is Odaiko die, met een doorsnee van 2 meter en een gewicht 500 kilo, gemaakt is uit een 400 jaar oude boom.

Zowel fysiek al mentaal zijn de Yamato drummers ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels is een combinatie van technische beheersing én topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De drummers verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling.

Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en reist de wereld over als een hechte groep die alles zelf bedenkt en creëert. Van muzikale composities, choreografie, theaterproductie, licht, geluid en techniek tot kostuums, visagie en decor. Zelfs de ‘bachi’ (drumstokken) die zij gebruiken tijdens de voorstelling maken zij zelf.

Gerelateerd nieuws