concert: Het Zesde Metaal in De Zwerver op DONDERDAG 28 MAART 2024

  • Het Zesde Metaal
    Roosbeef - 17/2 - Paradiso
DO.
28 MRT
HET ZESDE METAAL 20:00 uur De Zwerver, Oostende
2024
Hoofdprogramma Het Zesde Metaal
Toegang vvk: €28 / add: €31

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 28 maart 2024.
Dat is 29 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

'Het langste jaar' is de eerste single van de gelijknamige zesde langspeler van Het Zesde Metaal. Zanger Wannes Cappelle schreef het lied naar aanleiding van de herdenking van de sterfdag van een familielid. Door de ongeneeslijke ziekte waar muzikant Tom Pintens aan leed, werd het ongewild ook het meest passende lied dat de overige bandleden op diens begrafenis konden spelen. Een automatische piano zette er de exacte pianopartij neer die Pintens als producer nog zelf in de studio opnam.

‘Met 'Het langste jaar' is Het Zesde Metaal aan zijn zesde album toe. Het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Tom leidde de groep als producer naar de studio in juni 2023. Het album verschijnt in het voorjaar van 2024 bij Unday Records.

Foto's van Het Zesde Metaal

Foto Het Zesde Metaal te Bevrijdingsfestival Utrecht 2018 Foto Het Zesde Metaal te Roosbeef - 17/2 - Paradiso Foto Het Zesde Metaal te Eurosonic Noorderslag 2020 - vrijdag Foto Het Zesde Metaal te Roosbeef - 17/2 - Paradiso Foto Het Zesde Metaal te Bevrijdingsfestival Utrecht 2018 Foto Het Zesde Metaal te Bevrijdingsfestival Utrecht 2018
 
Bekijk alle 10 foto's van Het Zesde Metaal

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws