concert: Izaline Calister - TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin in De Kleine Komedie op ZONDAG 30 JUNI 2024

ZO.
30 JUN
IZALINE CALISTER - TULA & JULIET, MIJN OVERGROOTMOEDER, DE SLAVIN De Kleine Komedie, Amsterdam
2024
Hoofdprogramma Izaline Calister

Podium Cadeaukaart

Podium Cadeaukaart

Dit podium accepteert de Podium Cadeaukaart, dé cadeaukaart voor theater en concert. Inwisselbaar bij 300+ podia in Nederland en België. Leuk om cadeau te geven! Bestel hier.

EXTRA INFORMATIE

Sinds 2010 wordt Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten, geëerd als nationale held van Curaçao. De revolte in 1795 werd hardhandig neergeslagen. Tula kreeg de doodstraf. Daarna was het lange tijd taboe om hem te herdenken. Op uitnodiging van de NPO verwerken Izaline Calister en Thijs Borsten de geschiedenis van Tula in een documentaire over het slavernijverleden op Curaçao.

Izaline Calister: ‘In 2023 vieren we dat de slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft. Mijn overgrootmoeder Juliet (1836-1875) heeft alles meegemaakt: de slavernij én de afschaffing daarvan. Met behulp van de documentaire over Tula, brengt Izaline Juliet tot leven in een persoonlijke, muzikale voorstelling. Met film, vurige en ontroerende muziek verbindt ze het verleden met het heden en viert ze de toekomst.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in De Kleine Komedie in Amsterdam. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van De Kleine Komedie in Amsterdam? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Izaline Calister - TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin in De Kleine Komedie plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws