Paradiso organiseert benefietconcert met Blaudzun, Caro Emerald, Claudia de Breij en meer

Paradiso
Paradiso organiseert benefietconcert met Blaudzun, Caro Emerald, Claudia de Breij en meer
Door Cartman91 op 15 mei 2017 - 16:45 Op woensdag 7 juni organiseert het Amsterdamse poppodium Paradiso een benefietconcert. Tijdens deze avond zullen bekende muzikanten een koppel vormen met muzikale migranten uit diverse landen die gevlucht waren voor o.a. oorlogsgeweld.

De bekende muzikanten die op het programma staan zijn Blaudzun, Caro Emerald, Tangarine, Claudia de Breij, Roos Blufpand, Janne Schra, Helge Slikker, Izaline Calister en Qeaux Qeaux Joanes.

Deze artiesten hadden bijzondere ontmoetingen met de vluchtelingen. Zo had Caro Emerald een ontmoeting met de Syrische Nawras Altaky, hierdoor raakte Caro zo geïnspireerd dat ze zelf exotische instrumenten in haar eigen muziek wilde gaan gebruiken en begon ze te oefenen met het zingen in het Arabisch. Toen Claudia de Breij aanhoorde waarom saxofonist Nader Issa naar Nederland wilde komen had ze moeite haar lach in te houden. De reden bleek Candy Dulfer! Fluitist Sinan Arat uit Turkije vertelde bijvoorbeeld hoe zijn klarinet uit de boot was geslagen onderweg naar Griekenland toe.

De andere koppels voor de avond zijn klarinesttist Ghaeth Almagooth met Roos Blufpand en Syriër Rasha Shaar met Tangarine, Hadi Samer met Blaudzun, Shaza Hayek met Izaline Calister, Nielofaar met Helge Slikker en Murhaf Alkurdi met Janne Schra.

De opbrengst van deze avond gaat naar Stichting Sounds of Change. Deze stichting traint hulpverleners en docenten in het gebruik van muziek met (getraumatiseerde) kinderen in vluchtelingenkampen.

Een toegangskaartje kost minimaal 17,02 euro (inclusief servicekosten) en is via Ticketmaster te verkrijgen.Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefRoyal Blood

AFAS LIVE EN LOTTO ARENA VOOR ROYAL BLOODEen nieuw album, een nieuwe tour. Royal Blood kondigt vandaag de Europese...

Melkweg nieuwe logo

CIGARETTES AFTER SEX NAAR MELKWEG EN ANCIENNE BELGIQUE De Amerikaanse band Cigarettes After Sex komt naar de Benelux voor...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.