concert: Vieux Farka Toure in Doornroosje op DINSDAG 23 MEI 2023

DI.
23 MEI
VIEUX FARKA TOURE Rode Zaal, 21:00 uur Doornroosje, Nijmegen
2023
Hoofdprogramma Vieux Farka Toure
Bestel tickets voor dit concert
Bestel tickets Vieux Farka Toure in Doornroosje
Tickets Vieux Farka Toure:
Weet waar je koopt!
di 23 mei
Doornroosje, Nijmegen
€ 18,50

EXTRA INFORMATIE

Vieux Farka Touré zet met wellicht iets meer elektrische gitaarsolo’s de traditie van zijn beroemde vader glorieus voort in een prachtig stuwende mix van Malinese muziek met westerse elementen. In tien jaar tijd bracht Vieux Farka Touré maar liefst zeven veelgeprezen albums uit. Twee daarvan samen met de Israëlische ster Idan Raichel en één album samen met speciale gasten zoals Dave Matthews.

Liefhebbers van de mystieke muziek van zijn vader werden door Vieux’ laatste en schitterende album Les Racines verrast want het is een diepgravend eerbetoon aan de traditie zijn vader de Malinese blues en de Songhai-cultuur van West-Afrika. “Les Racines is het meest traditionele bluesalbum van Vieux Farka Touré. Een eerbetoon aan zijn vader en zijn beste werk tot nu.” aldus De Volkskrant.

In een samenwerking met Khruangbin nam Vieux in 2022 ook het album Ali op. Een ode aan zijn vaders muziek met grooves om compleet in te verdwijnen.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in Doornroosje in Nijmegen. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van Doornroosje in Nijmegen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Vieux Farka Toure in Doornroosje plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe gaan