concert: Eric Vloeimans - Wild Port of Europe in Concertgebouw op WOENSDAG 25 JANUARI 2023

  • Eric Vloeimans
    North Sea Jazz - dag 1
  • Eric Vloeimans
    North Sea Jazz 2014 - dag 3
    © Charles Batenburg
WO.
25 JAN
ERIC VLOEIMANS - WILD PORT OF EUROPE 20:15 uur Concertgebouw, Amsterdam
2023
Hoofdprogramma Eric Vloeimans

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op woensdag 25 januari 2023.
Dat is 11 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Eric Vloeimans werd uitgenodigd de muziek te maken voor het vervolg van Mark Verkerks documentaire De nieuwe wildernis (2013). De nieuwe film, Wild Port of Europe, gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann en Dirk-Peter Kölsch vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven.

In dit nieuwe programma neemt de muziek u mee naar de haven van Rotterdam. In Wild Port of Europe, die voorjaar 2022 wordt uitgebracht, ondersteunt de muziek de beelden, maar mag die daarnaast ook ten volle excelleren. Sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren. Muziek met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – om slechts een paar voorbeelden te noemen.

Foto's van Eric Vloeimans

Foto Eric Vloeimans te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Eric Vloeimans te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Eric Vloeimans te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Eric Vloeimans te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Eric Vloeimans te North Sea Jazz - dag 1 Foto Eric Vloeimans te North Sea Jazz - dag 1
 
Bekijk alle 9 foto's van Eric Vloeimans

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws