concert: Randy Newman in De Oosterpoort op DONDERDAG 09 FEBRUARI 2023 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Randy Newman in De Oosterpoort) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

DO.
09 FEB
RANDY NEWMAN Grote zaal, 20:30 uur De Oosterpoort, Groningen
2023
Hoofdprogramma Randy Newman

Nieuwe datum verplaatst concert

Dit concert stond eerder voor vrijdag 05 juni 2020 in onze agenda, maar werd verplaatst naar donderdag 09 februari 2023.

EXTRA INFORMATIE

De gevierde Amerikaanse componist en singer-songwriter Randy Newman presenteerde in 2017 na  negen jaar een nieuw studioalbum: Dark Matter. De daarop volgende tour moest hij meerder malen annuleren, maar op 9 februari 2023 komt hij dan eindelijk maar toch naar De Oosterpoort om je zijn nieuwe songs live te laten horen.Randy Newman is een absolute grootheid binnen de popgeschiedenis. Het grote publiek kent hem vooral van zijn soundtracks, denk aan Toy Story (met het prachtige You’ve Got A Friend In Me), Monsters Inc. en A Bug’s Life. Anderen draaiden al in de jaren zeventig meesterlijke platen als Sail Away, Good Old Boys en Little Criminals grijs. Albums waarmee Newman uitgroeide tot een icoon in het singer-songwritersgilde.Sinds 1968 bracht Newman elf studioalbums uit en werd hij maar liefst twintig keer genomineerd voor awards voor zijn soundtracks voor grote animatiefilms. Hij staat bekend om zijn muziek met verfijnde pianopartijen en orkestarrangementen en zijn satirische nummers over de Amerikaanse geschiedenis. Met Dark Matter onderstreept Randy Newman zijn reputatie als maatschappijkritische entertainer, liedjesschrijver en gevierd componist.

Foto's van Randy Newman

Foto Randy Newman te North Sea Jazz 2006
 
Bekijk alle 1 foto's van Randy Newman

Gerelateerd nieuws