concert: Douglas Firs in De Amer op VRIJDAG 07 JANUARI 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)

  • Douglas Firs
    Let's Get Lost 2013
    © Rinse Fokkema
  • Douglas Firs
    Let's Get Lost 2013
    © Rinse Fokkema


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Douglas Firs in De Amer) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

VR.
07 JAN
DOUGLAS FIRS 20:00 uur De Amer, Amen
2022
Hoofdprogramma Douglas Firs

EXTRA INFORMATIE

In 2012 bracht Douglas Firs zijn debuutalbum ‘Shimmer And Glow’ uit, waarna hij met zijn band meerdere shows in Europa verzorgde. Douglas Firs trekt er verder op uit naar Canada en de westkust van de Verenigde Staten. In deze landen worden nieuwe nummers geschreven voor het album ‘The Long Answer Is No’. De liedjes gaan over liefde en de belangrijke dingen in het leven.

Er volgden nog twee studioalbums, uitgegeven onder het Nederlandse label Excelsior Recordings. Naast de combinatie van hartverscheurende melodieën en rauwe rootsrock maakt Douglas Firs in zijn laatste werk ook ruimte voor soundscapes en synthesizers. Voor veel mensen was 2020 een bizar jaar, voor de Gentse singer-songwriter Douglas Firs was het een emotionele rollercoaster. Binnen één week hoorde hij dat hij zelf vader zou worden, maar ook dat zijn moeder ongeneeslijk ziek was en snel zou komen te overlijden. Kort na het overlijden van zijn moeder overleed zijn grootmoeder aan de gevolgen van Covid. Heen en weer geslingerd tussen verdriet en blijdschap trok Gertjan Van Hellemont naar zijn zolderstudio en begon te schrijven aan wat ‘Heart Of A Mother’ zal worden, het nieuwe Douglas Firs album.

Foto's van Douglas Firs

Foto Douglas Firs te Eurosonic Noorderslag 2016 - Vrijdag Foto Douglas Firs te Triggerfinger - 14/02 _ Doornroosje Foto Douglas Firs te Let's Get Lost 2013 Foto Douglas Firs te Eurosonic Noorderslag 2016 - Vrijdag Foto Douglas Firs te Eurosonic Noorderslag 2016 - Vrijdag Foto Douglas Firs te Amsterdam Woods Festival 2015 - zaterdag
 
Bekijk alle 19 foto's van Douglas Firs

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws