concert: De eeuw van Harry Belafonte in Stadsschouwburg Utrecht op DINSDAG 11 JANUARI 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (De eeuw van Harry Belafonte in Stadsschouwburg Utrecht) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

DI.
11 JAN
DE EEUW VAN HARRY BELAFONTE Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht
2022

EXTRA INFORMATIE

Bijna iedereen kent Harry Belafonte als de knappe zanger die aanstekelijke nummers als Island in the Sun, Matilda en Day-O in ons geheugen wist te griffen.

Maar deze charismatische man is meer: tot op de dag van vandaag spreekt hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. Zonder aanzien des persoons: Martin Luther King was zijn vriend, maar Condoleezza Rice en Colin Powell noemde hij ‘de huisslaven van Bush’.

Hij organiseerde én financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en werd ambassadeur van UNICEF. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March.

Belafonte is 93. Het is ongelooflijk wat in zijn leven, in zijn eeuw allemaal is veranderd. Je hoort een muzikaal eerbetoon aan deze veelzijdige, betrokken man.

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws