concert: The Residents in Melkweg op VRIJDAG 21 JANUARI 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (The Residents in Melkweg) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

VR.
21 JAN
THE RESIDENTS Max, 20:00 uur Melkweg, Amsterdam
2022
Hoofdprogramma The Residents

EXTRA INFORMATIE

The Residents is misschien wel de bizarste band die er ooit is geweest in de geschiedenis van de popmuziek. Maar wie zijn The Residents? Dat we weten we dus niet, The Residents zijn anoniem, vier mannen achter maskers met daaronder een herenkostuum, vooral het grote oogbal masker is een van hun favorieten

Al sinds het debuut ‘Meet The Residents’ doen de wildste geruchten de ronde. Maar het maakt natuurlijk niet uit, het mysterie is een essentieel onderdeel van de Residents mythe. Wél is bekend dat hun thuisbasis zich bevindt in San Francisco, de bakermat van de experimentele rock.

De avant-garde performance-popband werd opgericht in 1969 maar is officieel actief sinds 1972. De groep heeft met zijn muziek en bijbehorende performances een duidelijk doel voor ogen, het maken van anti-muziek. En eigenlijk is The Residents ook helemaal geen band maar een kunstenaarscollectief waar videoclips, artwork en korte films ook een belangrijk deel uitmaken van het oeuvre dat zo’n zestig albums telt.

Gerelateerde concerten