concert: De eeuw van Harry Belafonte in Theater Film Cafe De Lieve Vrouw op DONDERDAG 10 DECEMBER 2020

DO.
10 DEC
DE EEUW VAN HARRY BELAFONTE Theater Film Cafe De Lieve Vrouw, Amersfoort
2020

EXTRA INFORMATIE

Bijna iedereen kent Harry Belafonte als de knappe zanger die aanstekelijke nummers als Island in the Sun, Matilda en Day-O in ons geheugen wist te griffen.

Maar deze charismatische man is meer: tot op de dag van vandaag spreekt hij zich ferm en met humor uit over politieke misstanden en ongelijkheid. Zonder aanzien des persoons: Martin Luther King was zijn vriend, maar Condoleezza Rice en Colin Powell noemde hij ‘de huisslaven van Bush’.

Hij organiseerde én financierde demonstraties voor de Burgerrechtenbeweging, speelde in de eerste film waarin een zwarte man een relatie met een blanke vrouw had en werd ambassadeur van UNICEF. Na Trumps inauguratie liep hij mee in de Women’s March.

Belafonte is 93. Het is ongelooflijk wat in zijn leven, in zijn eeuw allemaal is veranderd. Je hoort een muzikaal eerbetoon aan deze veelzijdige, betrokken man.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Overnachten na het concert?

Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of airbnb in de buurt van de Theater Film Cafe De Lieve Vrouw in Amersfoort? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat De eeuw van Harry Belafonte in Theater Film Cafe De Lieve Vrouw plaatsvindt.

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws