concert: Dutch Jazz Heritage: Count Basie in Concertgebouw

DO.
24 SEP
DUTCH JAZZ HERITAGE: COUNT BASIE Kleine Zaal, 20:15 uur Concertgebouw, Amsterdam
2020

Nieuwe datum verplaatst concert

Dit concert stond eerder voor donderdag 09 april 2020 in onze agenda, maar werd verplaatst naar donderdag 24 september 2020.

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 24 september 2020.
Dat is 3 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Dutch Jazz Heritage: Count Basie in Concertgebouw
DEZE Dutch Jazz Heritage: Count Basie TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
do 24 sep
Concertgebouw, Amsterdam
€ 34,00

EXTRA INFORMATIE

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw brengt, in samenwerking met het Nederlands Jazz Archief, de legendarische nachtconcerten uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw weer tot leven. Veel van deze historische muziek is verkrijgbaar in de Edisonwinnende cd-reeks Jazz at the Concertgebouw.

Onder de noemer Dutch Jazz Heritage speelt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een reeks swingende tributeconcerten. Vandaag is de eer voor Count Basie. Dirigent Dennis Mackrel heeft een wel heel speciale band met diens oeuvre. Mackrel werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in het Count Basie Orchestra en groeide later uit tot bandleider. In de huid van Basie zelf kruipt sterpianist Peter Beets. ‘Een jazz act van wereldklasse’, schreef Down Beat. Internationaal wordt Beets gezien als een van de meest vooraanstaande jazzpianisten. Zijn geweldige timing en enorme fantasie stelt hij vandaag in dienst van de beste nummers van Count Basie.

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws