concert: Lee ''Scratch'' Perry + The Mad Professor in Q-Factory op ZATERDAG 09 APRIL 2016

  • Lee 'Scratch' Perry
    Lee Perry - 10/12 - Gebr. de Nobel
    © Arend Jan Hermsen
  • Lee 'Scratch' Perry
    Lee Perry - 10/12 - Gebr. de Nobel
    © Arend Jan Hermsen
ZA.
09 APR
LEE ''SCRATCH'' PERRY + THE MAD PROFESSOR Grote Zaal, 20:30 uur Q-Factory, Amsterdam
2016
Toegang Tickets: €22,50

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zaterdag 09 april 2016.
Dat is 2939 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Waar moet we beginnen bij een dub- en reggae legende als Lee „Scratch" Perry? Inmiddels 80 jaar oud, een meer dan legendarische producer en artiest die werkte met Bob Marley, Joe Gibbs, The Congos, Max Romeo, George Clinton en tientallen anderen, al of niet uit Jamaica. De man die eigenhandig een unieke sound van dub uitvond en uitvoerde met zijn outfit The Upsetters. Zijn werk wordt algemeen gezien als het beste wat de reggae voortgebracht heeft. Hij staat nog steeds op het podium. Een unieke kans om een living legend nog live te aanschouwen.

Perry deelt het podium met The Mad Professor, een man die ook al zo'n 35 jaar zijn sporen in de dub verdiend heeft, met name zijn grensverleggende producties uit de jaren '80. Samen vormen ze een prachtige staalkaart van de historie van de dub, nu nog live mee te maken.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amsterdamse reggaeformatie The Dubbeez.

Foto's van Lee 'Scratch' Perry, Mad Professor

Foto Lee 'Scratch' Perry te Lee Perry - 10/12 - Gebr. de Nobel Foto Lee 'Scratch' Perry te Lee Perry - 10/12 - Gebr. de Nobel Foto Lee 'Scratch' Perry te Lee Perry - 10/12 - Gebr. de Nobel Foto Lee 'Scratch' Perry te Lee Perry - 10/12 - Gebr. de Nobel Foto Lee 'Scratch' Perry te Lee Perry - 10/12 - Gebr. de Nobel Foto Lee 'Scratch' Perry te Lee Perry - 10/12 - Gebr. de Nobel
 
Bekijk alle 12 foto's van Lee 'Scratch' Perry

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest