concert: Gorgoroth in Baroeg op ZONDAG 13 DECEMBER 2015

ZO.
13 DEC
GORGOROTH 15:00 uur Baroeg, Rotterdam
2015
Hoofdprogramma Gorgoroth
Voorprogramma Gehenna
Kampfar
Selvans
Toegang VVK: € 16,00
Deur: € 18,00

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zondag 13 december 2015.
Dat is 3054 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Onder de noemer ‘Blackfest Over X-mass’ zijn drie Noorse black metal bands in december op tournee in Europa. De enige Nederlandse show vindt uiteraard plaats in Baroeg. We willen ons niet op de borst slaan, maar het is een feit dat Baroeg in een vroeg stadium black metal heeft omarmd en het genre een plek in de programmering heeft gegeven. Dat is anno 2015 niet anders.

De drie bands op de bill zijn allen in de eerste helft van de jaren ‘90 opgericht en behoren dus tot de tweede lichting Noorse black metal bands. De Noorse scene heeft met een gitzwart geluid en een ijskoude uitstraling een enorme boost aan het genre gegeven. Die elementen vinden we vandaag de dag nog steeds terug bij Gorgoroth, de hoofdact van vandaag. De band kent een turbulent verleden, maar komt altijd ijzersterk voor de dag. Dat bewijst Gorgoroth eerder dit jaar nog met het prima album ‘Instinctus Bestialis’ dat via het Nederlandse Soulseller Records is verschenen.

Foto's van Gorgoroth, Gehenna, Kampfar, Selvans

Foto Gorgoroth te The Darkest Tour: Filth Fest - 3/12 - 013 Foto Gorgoroth te The Darkest Tour: Filth Fest - 3/12 - 013 Foto Gorgoroth te The Darkest Tour: Filth Fest - 3/12 - 013 Foto Gorgoroth te The Darkest Tour: Filth Fest - 3/12 - 013
 
Bekijk alle 4 foto's van Gorgoroth

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest