concert: Def Americans | Johnny Cash Tribute in Kroepoekfabriek op ZATERDAG 15 FEBRUARI 2014

  • Def Americans
    MOMfest
    © René Obdeijn
  • Def Americans
    MOMfest
    © René Obdeijn
ZA.
15 FEB
DEF AMERICANS | JOHNNY CASH TRIBUTE 20:30 uur Kroepoekfabriek, Vlaardingen
2014
Hoofdprogramma Def Americans
Toegang VVK: 10 EURO | DEUR: 12 EURO

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zaterdag 15 februari 2014.
Dat is 2574 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Op zaterdag 15 februari gaan we even terug in de tijd met Johnny Cash tribute band Def Americans, met The Tennessee Three Sun Sessions.

Johnny Cash kwam in de jaren vijftig via zijn broer Roy Cash in contact met zijn eerste bandleden. Het waren twee automonteurs met muzikale ambities, Marshall Grant (contrabas) en Luther Perkins (elektrische gitaar). Johnny zou met hen als zijn begeleidingsband, omgedoopt tot The Tennessee Two, de basis leggen voor zijn typische sound en succes. Het was in die tijd en in die bezetting dat hij zijn eerste hits ‘Cry Cry Cry’, ‘Folsom Prison Blues’ en ‘Walk the Line’ opnam in de Sun Studio van Sam Philips.

De heren van Def Americans geven met deze show een even bijzondere als intieme ode aan deze sound en periode uit de carrière van Johnny Cash. Er zullen vooral klassiekers gespeeld worden die verschenen zijn op het Sun Records platenlabel, aangevuld met later uitgebracht materiaal in dezelfde kenmerkende stijl.

Foto's van Def Americans

Foto Def Americans te Fields of Joy Festival 2016 Foto Def Americans te MOMfest Foto Def Americans te Zwarte Cross Festival 2019 Foto Def Americans te Fields of Joy Festival 2016 Foto Def Americans te MOMfest Foto Def Americans te Speedfest 2008
 
Bekijk alle 15 foto's van Def Americans

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws