concert: Blaudzun in Doornroosje

DO.
01 MRT
BLAUDZUN Rode Zaal, 20:30 uur Doornroosje, Nijmegen
2012
HOOFDPROGRAMMA Blaudzun
VOORPROGRAMMA Dyzack
TOEGANG 14

EXTRA INFORMATIE

Blaudzun debuteerde met de fraaie EP Loveliesbleeding. Voorjaar 2008 verscheen het goed ontvangen titelloze debuutalbum. Voor deze plaat kreeg Blaudzun van VPRO's 3VOOR12 de eretitel 'Hollandse Nieuwe'. De muziek van de ongrijpbare liedjessmid wordt vergeleken met uiteenlopende artiesten als Ryan Adams, Coldplay, Arcade Fire en Ane Brun. Op de cd's en live wordt Blaudzun bijgestaan door een drummer, een bassist, een toetsenist en zijn broer op gitaar en lapsteel, zang etc.
Een kleine twee jaar later komt zijn tweede album uit. Net als zijn voorganger krijgt Seadrift Soundmachine louter lovende kritieken. Volgens Nu.nl is het "een verbluffende opvolger en een definitieve must-have. En haast onmogelijk te bevatten dat hij Nederlands is." En volgens Amerikaanse blog Indiemuse.com "definitely one of the best releases of 2010." Op Seadrift Soundmachine staat ook doorbraaknummer Quiet German Girls.

FOTO'S VAN Blaudzun, Dyzack

Foto Blaudzun te Bevrijdingsfestival Overijssel Foto Blaudzun te Blaudzun - 07/10 - Annabel Foto Blaudzun te Blaudzun - 10/3 - Patronaat Foto Blaudzun te Indian Summer Foto Blaudzun te Songbird Festival 2016 - Zondag Foto Blaudzun te Nirwana Tuinfeest - Zaterdag
 
Bekijk alle 253 foto's van Blaudzun
Bekijk alle 8 foto's van Dyzack

GERELATEERDE CONCERTEN

GERELATEERD NIEUWS

LEDEN DIE HIER NAAR TOE ZIJN GEWEEST

Blaudzun in Doornroosje MASH-UP

Bekijk de hele Blaudzun in Doornroosje mashup