concert: Blaudzun in Doornroosje op DONDERDAG 01 MAART 2012

  • Dyzack
    Crossing Border Den Haag 2011
    © Gertjan van der Loo
  • Blaudzun
    Dauwpop 2013
    © Tim van Veen
DO.
01 MRT
BLAUDZUN Rode Zaal, 20:30 uur Doornroosje, Nijmegen
2012
Hoofdprogramma Blaudzun
Voorprogramma Dyzack
Toegang 14

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 01 maart 2012.
Dat is 4430 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Blaudzun debuteerde met de fraaie EP Loveliesbleeding. Voorjaar 2008 verscheen het goed ontvangen titelloze debuutalbum. Voor deze plaat kreeg Blaudzun van VPRO's 3VOOR12 de eretitel 'Hollandse Nieuwe'. De muziek van de ongrijpbare liedjessmid wordt vergeleken met uiteenlopende artiesten als Ryan Adams, Coldplay, Arcade Fire en Ane Brun. Op de cd's en live wordt Blaudzun bijgestaan door een drummer, een bassist, een toetsenist en zijn broer op gitaar en lapsteel, zang etc.
Een kleine twee jaar later komt zijn tweede album uit. Net als zijn voorganger krijgt Seadrift Soundmachine louter lovende kritieken. Volgens Nu.nl is het "een verbluffende opvolger en een definitieve must-have. En haast onmogelijk te bevatten dat hij Nederlands is." En volgens Amerikaanse blog Indiemuse.com "definitely one of the best releases of 2010." Op Seadrift Soundmachine staat ook doorbraaknummer Quiet German Girls.

Foto's van Blaudzun, Dyzack

Foto Blaudzun te Bevrijdingsfestival Den Haag 2012 Foto Blaudzun te Muzikale Helden (generale repetitie) - 12/09 - De Kleine Komedie Foto Blaudzun te Nirwana Tuinfeest - Zaterdag Foto Blaudzun te Brabant Open Air 2013 Foto Blaudzun te Blaudzun - 04/03 - TivoliVredenburg Foto Blaudzun te Pinkpop 2018 - vrijdag
 
Bekijk alle 286 foto's van Blaudzun
Bekijk alle 8 foto's van Dyzack

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest