ARTIEST: Procol Harum

Engeland

Wie kent niet de prachtige nummer-1-hit A Whiter Shade of Pale van de Britse band Procol Harum? De muzikanten, sinds het begin van de jaren zestig bij elkaar, gaan de geschiedenis in als de wegbereiders van de progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop van de jaren vaak veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid zijn constanten. Daarentegen maakt bijvoorbeeld de legendarische gitarist Robin Trower af en aan deel uit van Procol Harum.

De band valt in 1977 uit elkaar waarna de verschillende bandleden succesvolle solocarrieres hebben. In 1991 komt een grote droom van vele fans uit en komt de band in de bezetting met Brooker, Trower, Fischer en drummer Mark Brzezicki bij elkaar. In de jaren daarna volgen vele rechtszaken maar blijft de band in meerdere samenstellingen actief. In 2018 viert de band dat ze maar liefst vijftig jaar actief zijn. Een mooie mijlpaal!

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Procol Harum. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN Procol Harum

Foto Procol Harum te Procol Harum - 01/11 - Hedon Foto Procol Harum te Procol Harum - 01/11 - Hedon Foto Procol Harum te Procol Harum - 01/11 - Hedon Foto Procol Harum te Procol Harum - 01/11 - Hedon Foto Procol Harum te Procol Harum - 01/11 - Hedon Foto Procol Harum te Procol Harum - 01/11 - Hedon
 
Bekijk alle 12 foto's van Procol Harum

Procol Harum NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: