Buckwheat

Uit: Amsterdam - Nederland

Buckwheat is een vijfkoppige band uit de hoofdstad en speelt ‘powersoul’, bestaande uit de betere covers. Funky ritmes en gepolijste vocalen houden het publiek in de ban vanaf het moment dat de band de buhne betreedt.

Buckwheat werd in 1987 opgericht door zanger / percussionist William Papa, bassist Patrick Scott en gitarist Gerard van Tiggelen; gewoon om lekker met elkaar te kunnen spelen. Al snel bleek de spontaniteit op het podium in combinatie met het dansbare repertoire een succesformule, wat een enorm aantal optredens in het land tot gevolg had.

Na enige wisselingen in de bezetting bestaat Buckwheat, naast bovengenoemd drietal, lange tijd uit saxofonist/toetsenist Derick Stadwijk en drummer Chris van Maasdijk.

Buckwheat speelde samen met Jocelyn Brown (‘Somebody Else’s Guy’) in het land tijdens de Southern Comfort Tour in 1997. Daarnaast heeft Buckwheat in de loop der jaren de nodige televisieshows bezocht, waaronder de afsluiting van Domino’s Day 2001, samen met o.a. Lionel Ritchie.

OUDE OPTREDENS VAN Buckwheat

  • 17 - 21   aug
  • 13 - 16   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Buckwheat

Wij hebben geen informatie over komende shows van Buckwheat. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Buckwheat