Them Crooked Vultures

 • Them Crooked Vultures
  Them Crooked Vultures - 10/6 - HMH
  © Tim van Veen
 • Them Crooked Vultures
  Them Crooked Vultures - 10/6 - HMH
  © Tim van Veen
Uit: Los Angeles - Amerika

Them Crooked Vultures, de in 2005 in Los Angeles geformeerde supergroep zorgt in 2009 voor een ware hype. Dave Grohl start in 2005 zelf de geruchten over deze band maar het is pas in de zomer van 2009 dat de formatie en de naam van de band bekend zijn. De band bestaat uit Josh Homme (Queens of the Stone Age) op gitaar en zang, Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana) achter de drums en John Paul Jones (Led Zeppelin) op bas en keyboard. Live wordt de band aangesterkt door gitarist Alain Johannes ( Queens of the Stone Age).

De heren geven hun eerste optreden in Chicago en klimmen voor de tweede keer op het podium in de Amsterdamse Melkweg. Terwijl menigeen zich afvraagt of Them Crooked Vultures op Lowlands komt verschijnen er via de twitterpagina van de band cryptische aanwijzingen over een concert in de Melkweg. Ook op de website van de Melkweg staat een vrij vage beschrijving en een cryptisch affiche. Het geheime concert op 19 augustus 2009 is die van Them Crooked Vultures. Lowlands wordt inderdaad een paar dagen later aangedaan.

De muziek van Them Crooked Vultures doet sterk denken aan die van Queens of the Stone Age maar met de beestachtige ritmesectie van drummer Dave Grohl en John Paul Jones die zo nu en dan zijn basgitaar verwisseld voor de elektrische piano of synthesizer. Them Crooked Vultures is een side-project van drie grote artiesten waarin vooral plezier voor liveshows centraal lijkt te staan.

OUDE OPTREDENS VAN Them Crooked Vultures

 • 01 - 04   jul
 • 01 - 04   jul
 • 11 - 13   jun
 • 10 jun `10
 • 03 - 06   jun
 • 03 - 06   jun
 • 21 - 23   aug
 • 20 - 22   aug
 • 19 aug `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Them Crooked Vultures

Wij hebben geen informatie over komende shows van Them Crooked Vultures. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Them Crooked Vultures

FOTO'S VAN Them Crooked Vultures

Foto Them Crooked Vultures te Them Crooked Vultures - 10/6 - HMH Foto Them Crooked Vultures te Lowlands 2009 Foto Them Crooked Vultures te Roskilde 2010 Foto Them Crooked Vultures te Them Crooked Vultures - 10/6 - HMH Foto Them Crooked Vultures te Them Crooked Vultures - 10/6 - HMH Foto Them Crooked Vultures te Them Crooked Vultures - 10/6 - HMH
 
Bekijk alle 14 foto's van Them Crooked Vultures

Them Crooked Vultures NIEUWS

CD-RECENSIES

Them Crooked Vultures Them Crooked Vultures cover

Them Crooked Vultures - Them Crooked Vultures

Led Zeppelin is ongetwijfeld de grootste en beste band waar John Paul Jones in heeft gezeten. Met zijn nieuwe project Them Crooked Vultures heeft...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: