Sabaton

Uit: Falun - Zweden    Genre(s): Metal - heavy metal

Sabaton is een Zweedse heavymetalband opgericht in 1999. De eerste nummers van de band zijn opgenomen in de studio van Peter Tagtgren (Pain, Hypocrisy). Een jaar later nemen zij het eerste studioalbum "Metalizer" op, welke pas in 2007 uit komt. Na Zweden te hebben rondgetourd duikt de band de studio in voor het tweede album "Primo Victoria" die in 2005 uit komt. Slechts een jaar later volgt nog een album "Attero Dominatus". Op dit album wordt het oorlog thema van "Primo Victoria" doorgezet. In 2008 komt "The Art of War" uit, geinspireerd op het boek van Sun Tzu. Dit album ontvangt fantastische reviews. "Coat of Arms" komt in 2010 uit. In 2012 kondigt de band aan uit elkaar te gaan, maar enkele dagen later is de nieuwe line-up al bekend.
De huidige line-up van Sabaton bestaat uit Joakim Broden (zang), Par Sundstrom (basgitaar), Chris Rorland (gitaar), Thobbe Englund (gitaar) en Robban Back (drums).

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (85) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (85) oude optredens

FOTO'S VAN Sabaton

Foto Sabaton te Graspop 2008 Foto Sabaton te Fortarock 2014 Foto Sabaton te Sabaton - 14/10 - Melkweg Foto Sabaton te Sabaton - 14/10 - Melkweg Foto Sabaton te Sabaton - 29/01 - AFAS Live Foto Sabaton te Into The Grave 2015
 
Bekijk alle 89 foto's van Sabaton

Sabaton NIEUWS

Al het Sabaton nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: