Blue Sands

Nederland

Belgische zangeres Esther Van Hees en Nederlandse basgitarist Reindert Kragt vormen samen het indie/jazz duo Blue Sands. De twee beste vrienden leerden elkaar leerden kennen tijdens hun jazz master studies aan het conservatorium van Amsterdam in 2013. Door de jaren heen hebben ze samen gespeeld in verschillende bezettingen.

In 2020, te midden van de pandemie, begonnen ze hun tweekoppige band Blue Sands, met als bezetting enkel zang, basgitaar en een uitgebreide selectie aan effectpedalen. Het duo kreeg in hun jonge bestaan reeds de kans om hun muziek te laten horen op festivals als Injazz, So What’s Next, Amersfoort Jazz en Generations Jazz.

Hun inspiratie? Disney, Grunge, klassiek, videogame scores... Blue Sands laat zich inspireren ongeacht het genre. Hun eerste volledige album is een verzameling van gedeelde geheimen, mysterieuze landschappen, emotionele telefoongesprekken en wijze woorden van Bob Ross met een vleugje blauw zand.

Blue Sands maakt van elke show een huiskamerconcert, ongeacht de grootte van de venue. De intieme bezetting van zang en basgitaar biedt de ruimte om verhalen centraal te zetten en contact te leggen met het publiek. Kom naar een van de release shows en wees welkom in het huiskamer universum van ‘Blue Sands’.

OUDE OPTREDENS VAN Blue Sands

  • 27 okt `23
  • 01 jun `23
  • 15 jan `23
  • 22 nov `22
  • 14 apr `22
  • 18 sep
  • 06 mrt `21
  • 30 okt `20

KOMENDE OPTREDENS VAN Blue Sands

Wij hebben geen informatie over komende shows van Blue Sands. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Blue Sands

Blue Sands NIEUWS

CD-RECENSIES

Blue Sands No Longer Blue cover

Blue Sands - No Longer Blue

In 2020 verscheen de EP Flowers Made Of Clay . Het bevatte vier liedjes met voornamelijk eigen interpretaties van bestaand werk. De samenwerking tussen zangeres Esther van Hees en bassist Reindert...

Blue Sands Flowers Made Of Clay cover

Blue Sands - Flowers Made Of Clay

Zou het niet lekker zijn als je je naam naar je stemming kon aanpassen? Of net als een schrijver even onder een pseudoniem door het leven gaan? Waarom zou je eigenlijk niet wat avontuurlijk met...