Low

Uit: Duluth, Minnesota - Amerika

Low is een trio rond het Mormonen-echtpaar Alan Sparhawk (zang, gitaar) en Mimi Parker (zang, drums), aanvankelijk aangevuld met John Nichols op bas. Na het debuutalbum I Could Live In Hope dat in 1994 verschijnt, wordt Nichols vervangen door Zak Sally.

De muziek van Low is traag, vaak a-melodieus maar altijd intens. Vaak wordt de term slowcore gebruikt, maar de band is zelf niet zo blij met deze benaming. Door de jaren heen worden de albums van Low steeds beter en toegankelijker, met als voorlopig hoogtepunt het in 2002 verschenen Trust.

In 2001 neemt de band voor de In The Fishtank-serie van het Nederlandse label Konkurrent een album op samen met het Australische Dirty Three. Een van de bandleden van Dirty Three is Warren Ellis die ook lid is van Nick Cave And The Bad Seeds. Op dit album, getiteld In The Fishtank 7 staat onder andere een indrukwekkende cover van Neil Young’s ‘Down By The River’.

De band tekent een contract bij het “grote” Sub Pop label, maar voordat hierop het album The Great Destroyer uitkomt, verschijnt in 2004 de verzamelbox A Lifetime Of Temporary Relief. Deze box bevat 3 CD’s met b-kantjes, leftovers en demo’s, naar eigen zeggen alles wat ze redelijkerwijs konden vinden, en een DVD met clips en documentaires.

The Great Destroyer bevat nogal wat tracks die voor Low-begrippen tamelijk hard en up-tempo zijn. Door het soms stevige gitaargeluid lijkt de band de indie-rock kant op te gaan. Op het tweede album voor Sub Pop, het in 2007 verschenen Drums & Guns zijn de harde gitaren echter weer grotendeels verdwenen. Op dit album experimenteert de band met afwijkende ritmes, maar klinkt ze vooral heel erg als zichzelf.

Alan Sparhawk heeft naast Low nog een aantal andere projecten, waaronder de band Black Eyed Snakes. Eind 2006 brengt hij zijn eerste soloalbum uit, getiteld Solo Guitar.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (45) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Low. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (45) oude optredens

FOTO'S VAN Low

Foto Low te Primavera Sound 2011 Foto Low te Primavera Sound 2011 Foto Low te Le Guess Who? 2011 Foto Low te Primavera Sound 2011 Foto Low te Down the Rabbit Hole 2019 - vrijdag Foto Low te Down the Rabbit Hole 2019 - vrijdag
 
Bekijk alle 20 foto's van Low

Low NIEUWS

Al het Low nieuws

video's Low

Video: Low wil zichzelf ontregelen op Ones And Sixes

Low wil zichzelf ontregelen op Ones And Sixes

Het Mormonen-echtpaar Alan Sparhawk en Mimi Parker uit Duluth, Minnesota vormt al 22 jaar de kern...

video's Low

Video: Low wil zichzelf ontregelen op Ones And Sixes
videoLow wilzichzelfontregelenop Ones AndSixes

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: