Amsterdamse Westerkerk krijgt bezoek van Low tijdens Organ Reframed-tour

Low 2
Amsterdamse Westerkerk krijgt bezoek van Low tijdens Organ Reframed-tour
Door ThomasS op 18 juli 2017 - 12:06 Maandag 16 oktober treedt Low op in de Westerkerk te Amsterdam. Het slowcore-trio Low speelt tijdens hun ‘Organ Reframed’-tour een concert waarbij gebruik wordt gemaakt van het orgel dat in de kerk staat. De muziek die gespeeld wordt is speciaal gecomponeerd voor dat instrument.

Het Londense podium Union Chapel startte dit jaar het project ‘Organ Reframed’, waarbij artiesten uitgedaagd worden hun muziek te vertalen naar het orgel dat op hun locatie te vinden is. Het instrument met een rijke historie heeft doorgaans geen plek in de moderne muziek. Dat komt mede door de forse omvang van het orgel.

Voor de Organ Reframed-tour ging Low op zoek naar locaties met een geschikt orgel voor hun speciaal voor het project gecomponeerde muziek, iets waaraan het orgel uit 1686 in de Westerkerk aan voldoet. Het is na het optreden in Londen de tweede keer dat de band het werk opvoert.

Low: Organ Reframed + support Claire M Singer
Maandag 16 oktober in de Westerkerk
Entree: 25 euro incl. lidmaatschap, voorverkoop gestart via Ticketmaster. Er zijn alleen zitplaatsen bij dit concert (ongeplaceerd)
Jacob Sartorius 1

MUSICAL.LY-ZANGER JACOB SARTORIUS NAAR TRIX EN...De Amerikaanse zanger Jacob Sartorius is pas 14 jaar, maar nu al...

Lucie Silvas

MELKWEG (MAX) VERWELKOMT LUCIE SILVAS EN CHARLIE... Lucie Silvas is ondanks haar populariteit in Nederland een tijdje van de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.