Focus

Nederland    Genre(s): Roots - Rest Rock - rock Pop - pop

Met haar unieke progressieve symfonische rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportprodukt van de Nederlandse popmuziek. Onder leiding van het geroemde duo Thijs van Leer op Hammond-orgel/dwarsfluit en Jan Akkerman op gitaar werden hoofdzakelijk instrumentale hits als ‘Hocus Pocus’, ‘House of the King’ en ‘Sylvia’ en tijdloze albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ voortgebracht. Interne strubbelingen maakten echter een einde aan de legendarische groep.

Maar nu is er dus de comeback, die zich tot dusver hoofdzakelijk buiten onze landsgrenzen afspeelde en resulteerde in de uitstekend ontvangen CD ‘Focus 8’. Tijd om Focus ook in eigen land terug te brengen in de frontlinie. En in een topbezetting! Uiteraard is oprichter en muzikaal genie Thijs van Leer van de partij. Terug op het vertrouwde nest is ook Pierre van der Linden, de drummer die zo bepalend is voor het geluid van Focus en die nog altijd wordt beschouwd als een van de, zoniet de beste slagwerker van Nederland. Samen met Bobby Jacobs - telg uit de beroemde jazzfamilie- zorgt deze ritmesectie voor de swing en groove die Focus zo kenmerkt. De getalenteerde Jan Dumee, die zich zonder meer kan meten met menig internationaal gitaarvirtuoos, completeert de band.

Een nieuw Focus-tijdperk is aangebroken. Meer dan ooit worden met jeugdig elan nieuwe composities geschreven, die voor de zomer van 2006 op de wereldwijd uit te brengen CD ‘New Skin’ openbaar worden gemaakt. In combinatie met een bloemlezing uit het klassieke repertoire van Focus zullen tijdens de concerten trouwe volgers van de band worden verrast en nieuwe generaties fans enthousiast worden gemaakt. ‘Our music is evolution, not revolution’, zei Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is in volle gang.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (108) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (108) oude optredens

FOTO'S VAN Focus

Foto Focus te Focus - 28/03 - Luxor Live Foto Focus te Baroeg Open Air 2013 Foto Focus te Focus - 28/03 - Luxor Live Foto Focus te Focus - 28/03 - Luxor Live Foto Focus te Baroeg Open Air 2013 Foto Focus te Focus - 28/03 - Luxor Live
 
Bekijk alle 16 foto's van Focus

Focus NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: