Circle Muscle

Uit: Tubbergen - Nederland    Genre(s): Punk - hardcore

De band Circle Muscle luidde het nieuwe millenium keihard in en deed het normaal zo vredige dorpje Tubbergen schudden op zijn grondvesten. Nog nooit eerder was dit geweld vertoont in het kleine Twentse dorp. Toen nog als driemansformatie maakte Circle Muscle zijn debuut op het lokale voetbalfeest. Geschokte ouders, dove kinderen en een bruut enthousiaste fanbase waren het resultaat.

Natuurlijk kwam er een vervolg op dit project. Meestal als support act, voor de “bekende” bands uit de omgeving zette Circle Muscle menig bruin cafeetje compleet op zijn dak. Dit smaakte naar meer en in plaats van lokale gastzangers, die meestal te dronken waren om te zingen besloot de band het serieuzer aan te pakken. Er werd versterking aangetrokken uit de polder en de oefenruimte op de campus in Enschede werd regelmatig bezocht.

In eerste instantie werden alleen covers gespeeld, van bands als Machinehead, Sepultura en Pro-Pain. Een paar goeie gigs zette Circle Muscle bij de liefhebbers op de kaart. Vervolgens ging het allemaal ietsje minder, stages en reizen legden de voortgang van de band stil en het enthousiasme werd getemperd.

Medio 2004 is de draad met een vernieuwde drive weer opgepakt. Er is besloten te beginnen met eigen nummers. Met enthousiasme wordt er gewerkt aan het eigen repertoire, Twente Hardcore stijl. In tegenstelling tot veel hardcore bands staat Circle Muscle niet voor een politieke overtuiging. Muziek is een uitlaatklep voor de leden van de band en zal dat ook altijd blijven.

Circle Muscle speelt zijn eigen, emotionele, werk onder het motto “Agressie is ook een emotie” en maakt van elk optreden een knallende performance. Uitgaand van eigen kracht is Circle Muscle uitgegroeid tot een band die met volle overtuiging het podium opduikt en verwacht dat het publiek hetzelfde doet.

OUDE OPTREDENS VAN Circle Muscle

  • 29 jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Circle Muscle

Wij hebben geen informatie over komende shows van Circle Muscle. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: