VERSLAG: Ministry - 12/7 - 013

print
mail to friend

VERSLAG: Bas van Poppel  

Ministry + Djerv

Als Dani Filth en Pink ooit samen kinderen zouden krijgen... Zou hun dochter er waarschijnlijk uit zien als de zangeres van Djerv. De Noorse zangeres was eerder te horen op cd bij Dimmu Borgir, en is nu op tournee om bekendheid voor haar eigen band te vergaren. Het viertal speelt ongeveer hun hele album in een half uur, dat muzikaal het best te vergelijken is met Rammstein. Dat de zaal aan het einde van hun optreden vol staat zegt genoeg: Djerv ga je nog vaker horen.

Iets na negen betreden de bandleden van Ministry, gevolgd daar industrialmeester Jourgensen met een fles wijn die al bijna op is. Tilburg dient vanavons als beeldmateriaal voor de opkomende live dvd. De setlist bestaat voor de eerste helft uit enkel nieuwer werk, waarin George W Bush en Occupy centraal staan.

De tweede helft van de set komt het publiek tot leven, als Jourgensen een reeks klassiekers als 'N.W.O' en 'Just One Fix' in zet. Een van hun grootste hits, 'Jesus Built My Hotrod', wordt achterwege gelaten, waardoor na de S.O.D. cover 'United Forces' het publiek tevergeefs wacht op meer.

De show was dik in orde; de hele set is er video op de achtergrond en het geluid staat prima afgesteld. Voor de komende live DVD die vanavond is opgenomen belooft dat veel goeds. Fans van ouder werk zullen de dvd echter waarschijnlijk laten liggen, want de laatste drie platen nemen het grootste deel van de setlist in beslag.

 
volgende reviewfestival logo

YOUNG TALENT POPPING UP - 12/7 - POP UP GALERIEVan 6 t/m 15 juli vindt de expositie Young Talent Popping Up plaats in de Pop...

festival logovorige review

CHIDDY BANG - 5/7 - PARADISO Chiddy Bang kwam voor het eerst naar Nederland toe. Podiuminfo was erbij voor...